Daredevil Omnibus - kniha první

kategorie: Kompletní nabídka, Komiksy V češtině, Novinky
891 Kč
(sleva 10.00%)
990 Kč


VYPRODÁNO

Autor Brian Michael Bendis,
Kresba David Mack, Alex Maleev, Manuel Gutierrez, Terry Dodson, Rachel Dodsonová
Překlad Tomáš Jeník
Cyklus Daredevil Omnibus 01
Svět Daredevil
Série Omnibus
Vydavatel BB art + Crew
EAN 9788073818739
Formát 16,5 x 23,5 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 448
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Tohle jsou nová pravidla Hell’s Kitchen.
V letech 1979 až 1983 předváděl Frank Miller na stránkách Daredevila hotová kouzla, zcela tohoto komiksového hrdinu předefinoval a zanechal po sobě odkaz, který neměl nikdo šanci překonat.
A potom přišel Brian Michael Bendis.
Bendis byl ve světě mainstreamového komiksu drzým nováčkem, který nadchl vybíravé fanoušky hity, jako byli Sam & Twitch a Torso & Powers. Vnesl do Daredevilových dobrodružství nádech pulp fiction a věnoval pozornost rovným dílem oběma osobnostem: Mattu Murdockovi i Daredevilovi. Zkrátka nepřišel ani onen jedinečný svět, který se Daredevilovi stal domovem: jeho čtvrť, ulice potřísněné jeho krví – Hell’s Kitchen.
Na stránkách Bendisova Daredevila se čtenáři seznamují s plejádou postav, které mohou existovat jen v tomto prostředí. Se Sammym Silkem, přivandrovalcem do Hell’s Kitchen, který čirou náhodou zakopne o klíče ke Kingpinovu království. S Haroldem Driverem, agentem FBI, jenž se s Daredevilovým tajemstvím v kapse ocitne v bezvýchodné situaci.
Bendis také opráší dlouholeté daredevilovské stálice: skálopevně věrného Foggyho Nelsona, přátele z ulice Luka Cage a Spidermana, ba dojde i na krátkou mezihru s Elektrou, už jenom kvůli ní se skalním fandům vyplatí koupit si tuto knihu. A co Wilson Fisk alias Kingpin? Bendis nám naservíruje strhující, výpravný příběh, který jednou pro vždy vyřeší vztah mezi Marvelovským Mužem beze strachu a mafiánským bossem, jenž vládne městu ocelovou pěstí – završený famózní scénou, která si po právu zaslouží vstoupit do komiksové síně slávy.
„Brian Michael Bendis je komiksový pokračovatel Sama Fullera, Martina Scorseseho a Quentina Tarantina… Své živé, noirové příběhy zasazuje do temných uliček a dokazuje, že zločin se vyplácí.“ - Entertainment Weekly
Brian Michael Bendis vytvořil komiksovou sérii, která při vyprávění Daredevilových dobrodružství ve stylu pulp-fiction využívá bohatou paletu postav a psychodrama Muže beze strachu a předkládá je čtenáři v neuvěřitelně pestrém a moderním podání. Bendis a kreslíř Alex Maleev vytvořili daredevilovskou sérii hodnou síně slávy. A po právu za ni získali Eisnerovu cenu za nejlepší dlouhodobou sérii.