Prsten od vévodkyně

kategorie: Knihy - beletrie Historické, Novinky
233 Kč
(sleva 10.00%)
259 Kč


VYPRODÁNO

Autor František Novotný
Obálka Ján Lastomírsky
Série Kroniky karmínových kamenů 01
Vydavatel Zoner Press
EAN 9788074131363
Formát 15,1 x 21,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 368
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Poodhalte tajemství, která přetrvávají kolem pohnutého osudu Boženy Němcové. Podívejte se zblízka, jak fungovala česká společnost v polovině 19. století. Co ovlivnil hrůzný nález v jednom z pražských domů? Co všechno zajímalo StB a kdo disponuje získanými informacemi?
Františka Vrbenská, koordinátorka celého projektu, říká: „Houštinou české historie od pravěku až po budoucnost putují krvavě rudé krystaly, zlomky z turmalínové drúzy. Kdo ví, jak se červené drahokamy z hlubiny šumavských skal dostaly na povrch, kteří zlatníci je zasazovali do vzácných předmětů, nebo kde zůstaly ležet neopracovány a zapomenuty. Občas se vynořují z času, aby zasáhly do života těch, kteří je vlastní. Nesou štěstí i zoufalství, nejednou změní běh dějinných událostí – a znovu beze stopy mizí. Nepochybně působí silnou magií.“
František Novotný, zkušený autor nejen na poli fantasy a sci-fi, zahajuje edici „Kroniky karmínových kamenů“ románem o ikoně české literatury, Boženě Němcové. Skutečné události ze života této významné postavy českých dějin se v příběhu prolínají s fikcí a vše začíná a končí v současné realitě.