Záblesk

kategorie: Novinky, Knihy - beletrie Thrillery
224 Kč
(sleva 10.00%)
249 Kč

ks   
Autor Dean Koontz
Vydavatel BB art
EAN 9788073819064
Formát 15,5 x 21,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 366
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Zjevil se v blescích bouře anděl strážný nebo sám ďáběl?

Strhující boj o samu existenci lidstva.

Byl to snad anděl strážný, onen světlovlasý muž, který se v blescích bouře zjevil na samém počátku života Laury Shaneové, aby novorozenou zachránil ze spárů smrti? Přízrak? Ďábel v převleku? O mnoho let později vstoupí do Lauřina života znovu a tentokrát bojuje už nejen o její a svůj život, ale o samu existenci lidstva. V bitvě, která se rozpoutá napříč prostorem a časem, stačí chybně propočítaná vteřina, aby přinesla osudové následky pro celou planetu.

Americký mistr tajemna a záhad je v nejlepší formě, ve které kloubí horor, thriller a science fiction do strhujícího toku napínavého příběhu.

Narození Laury Shaneové provázely tu noc nebývalé blesky a hromobití. Ještě podivnější než nebývalé přírodní úkazy však byl urostlý neznámý muž, který se zjevil jakoby odnikud a zachránil novorozené život. To bylo poprvé. V průběhu dalších let, která byla krušná i radostná, která Lauře mnoho dávala, ale výměnou si brala její blízké a milované, se tajemný cizinec dívce ukázal ještě mnohokrát – vždy za doprovodu nepochopitelných ohňostrojů z čistého nebe a vždy v nejkritičtějších situacích jejího života, z nichž by zřejmě nevyšla bez úhony být na ně sama.
Anděl strážný, zvykla si mu Laura říkat.
Z dětství prožitého v hokynářství svého milujícího otce se Laura přes sirotčinec a desetiletí propracovala mezi nejúspěšnější spisovatelky své doby. Na anděla strážného už téměř zapomněla. Když se po mnoha letech absence zase objeví – opět se blýská a duní hromy – Laura se poprvé tváří v tvář setká i s protivníky, před kterými ji strážce po celé roky hlídal a zachraňoval. Jako on jsou z masa a kostí, jako on však nepocházejí z toho světa. Laura má pocit, že k tragikomedii a k hororu, jež jí občas život připomínal, se přidružila i science fiction.
Lauřin pocit není neoprávněný, protože její život řídí Dean Koontz, pověstný odvážnými kombinacemi žánrů. Do Záblesku, jednoho ze svých nejúspěšnějších románů, přidal oproti jiným svým knihám o něco víc vědecké fantastiky a provedl hrdinku nejen přítomností, ale i časy minulými a také budoucími, které musí společně se svým strážným andělem zachránit před ničivým nebezpečím.