Interkom 4-5/2011

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Kresba různí
Vydavatel Nová vlna
Formát 17 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
K obsahu tohoto čísla:
Smolařův průvodce po Českém Krumlově, kterého jsem sliboval v minulém čísle, má opravdu smůlu, už byl zalomený a v úvodníku slíbený, po pádu počítače ale zbyla jen verze IK, ve které sice byl avizován, ale na příslušných stránkách ještě nebyl umístěn. A tak se stalo, že se na ně dostal jiný text :-)
Stejnou smůlu mělo i celé minulé číslo, nejprve nabralo zpoždění a pak bylo ještě pozdě rozesláno tajemným způsobem známým jen České poště, který obvykle vede k tomu, že v Praze se k IK čtenáři dostanou jako úplně poslední (no možná v Nových Zámkoch ještě později).
Pepa Mlok Vašát rekapituluje své pátrání po Mlokovi za zásluhy v roce 1990, docela mi tím spadl kámen ze srdce, jeho text o tomto tématu mi tu už leží nějaký měsíc, ale vyžadoval takové množství redakční práce, že jsem se k tomu nedostal, potažmo jsem si na to nedokázal najít dostatek potřebného času…
Vlado Srpoň nám výběrem prastarého článku ze zlínského Výběru ukazuje, že fučíkovská slepota k dění v zemi, kde zítra již znamená včera, nebyla ani povinná ani přírodním zákonem, a kdo jí podlehl, většinou tak učinil vlastní volbou.
Františka Vrbenská referuje o párty uspořádané pražskými scifisty na počest korejského básníka a jednou možná i nobelisty Mistra Ko, svým způsobem šlo o SF naživo. Více i v Bulváru.
Martin Gilar přišel s novou formou Civilizačního šoku, zajímavým článkem skromně naznačujícím světovost Interkomu přispěl Pavel Weigel. (Zdeněk Rampas)

Akademie SF, F a hororu za rok 2010
Čtenářův průvodce po Interkomu
Porada slov. SF klubov na Vartacone
Pramloci se blíží, dejte si na ně pozor
Hvězdný bulvár
Zápis z Porady ČS Fandomu
Mlok za zásluhy z roku 1990
Velikonoční jaroočkování je tu!
O pivoňkách a kimči2
Jak a o čem šumí solariský oceán
Soutěž národů
Zubyceriaci milenci striehnu v tme
Šamanův opožděný report (pátek)
Civilizační šok: Vyprávění pojaté jako příručka pro potenciální emigranty
Upíři, alchymisté a tajná bratrstva
Smolařův průvodce
Časem s vědou – březen a duben
Kultovní Kruan elektronicky
VÝBĚR
Šamanův opožděný report (sobota)
XXIII. ročník Soutěže o nej fantasy
Cena Fantázie 2011
NON FICTION: Osudy moudrých