Kovbojové a vetřelci

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
268 Kč
(sleva 10.00%)
298 Kč


VYPRODÁNO

Autor Joan Vingeová
Vydavatel Jota
EAN 9788072179169
Formát 14 x 20,8 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 332
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Osamělý pistolník a psanec v čele nesourodé skupiny lidí, nepřátel na život a na smrt, bojuje s mimozemskými vetřelci nejen o svůj život, ale o přežití celého lidstva.

Divoký západ 1873. V poušti nedaleko městečka Absolution se probere neznámý pistolník, který ztratil paměť, nevzpomíná si ani na své jméno. Jedinou stopou do jeho minulosti je podivný kovový náramek, který nosí na zápěstí.

V Absolutionu, jemuž tvrdou rukou neformálně vládne dobytkář a bývalý důstojník Dolarhyde, ho však někteří lidé zjevně znají a touží po jeho hlavě. Na tento zastrčený kout se však řítí pohroma, jakou městečko ještě nikdy nezažilo. Zaútočí na něj neznámí démoni. Vetřelci z nebes začnou nemilosrdně likvidovat místní obyvatele, některé pak unášejí na své lodě, kde je čeká neméně hrozný osud. Lidé nemají žádnou možnost se jim bránit a jejich jedinou šanci na přežití paradoxně představuje onen pistolník, který si postupně vzpomíná na vlastní minulost a záhy pozná, že vlastní účinnou zbraň proti démonům. Ve spojení s tajemnou okouzlující Ellou a bývalými nepřáteli – obyvateli Absolutionu, Dolarhydem, psanci a dokonce i Apači – se pouští do boje, který může rozhodnout o osudu lidstva.

Originální akční thriller z Divokého západu v sobě spojuje dva neobvyklé žánry – klasický western a sci-fi thriller.