Mečem a krví

kategorie: Knihy - beletrie Historické
224 Kč
(sleva 10.00%)
249 Kč


VYPRODÁNO

Autor Pip Vaughan-Hughes
Cyklus Bratr Petroc 04
Vydavatel BB art
EAN 9788073819873
Formát 15,5 x 21,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 328
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Král Ludvík IX. se chystá na svoji neslavnou 7. křížovou výpravu. Papež a císař si jdou vzájemně po krku. Hamižnost a ambice se kříží a výsledkem je jako obvykle krev.

Petroc z Aunefordu, alias Klapka, jak mu říkají jeho nejbližší přátelé, se jako obvykle ocitá přímo uprostřed dění. Po letech strávených na palubě Kormorána ve společnosti obchodníků s relikviemi se konečně ocitá na pevné zemi. Je z něj bohatý muž, podílník významné benátské banky a mohl by si plnými doušky užívat svého bohatství. Záhy však zjistí, že mezi peníze a svobodu nelze klást rovnítko. Jeho životní osudy se již dlouho protínají s cestami těch nejmocnějších mužů a právě oni ho znovu vtahují do nebezpečné hry na život a na smrt.

Vládcové Evropy se v honbě za mocí a bohatstvím neohlížejí na nikoho a na nic. Životy obyčejných lidí pro ně nemají žádnou cenu. Kdo jim nestihne ustoupit z cesty, toho nemilosrdně zadupou. Petroc dobře ví, že pokud chce zůstat naživu, a s ním i jeho přátele a milovaná Iselda, musí si znovu obléknout brnění a zamířit do víru těch nejkrutějších bitev, do srdce křížové výpravy, v níž spolu do poslední kapky krve bojují náboženští fanatici, nevěřící, žoldáci i kacíři. Klapka musí přechytračit i ty nejchytřejší z nich a musí být rychlejší než nemoci a smrt, protože jedině tak nalezne svobodu, kterou hledá. Po celou tu dobu ho při životě drží vzpomínka na domov a sladkou Iseldu, dceru kapitána Montalhaca.