Tajný atlas

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Michael A. Stackpole
Obálka Lubomír Kupčík
Cyklus Věk objevů 01
Vydavatel Triton + Epocha
EAN 9788073874643
Formát 17,3 x 21 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 520
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
V zemi Nalenyr se rodina knížecího kartografa těší výsadnímu postavení. Její členové nejen kreslí mapy, ale rovněž zkoumají neprobádaná území a rozšiřují a aktualizují dosud známé vědomosti o světě. Jejich talent jim vynesl nevídanou moc a bohatství – na druhou stranu je však může stát život.
Keles a Jorim, vnuci knížecího kartografa, byli vysláni na nebezpečnou misi, aby prozkoumali nejtemnější kouty neznámých končin. Zatímco jeden mapuje moře, druhý nalézá oblast zničenou starodávnou magií. Jejich sestra Nirati se mezitím snaží ochránit bratry před intrikami, hněvem a závistí, které doma ohrožují rodinu.
Ale to, co Keles a Jorim tentokrát objeví, bude mnohem větší a děsivější než jakékoli nové země. Křehký mír, který byl nastolen před staletími po téměř apokalyptické zkáze, je náhle ohrožen a vražedný útok na rodinu kartografů spustí vlnu událostí, které otřesou celým světem.






O sérii:

Mocné Císařství se rozpadlo pod útokem barbarů a poslední Císařovna zmizela v pustinách divoké magie. Nyní, po staletích zoufalého boje o přežití, jsou jednotlivé státy opět plné snů o sjednocení.

Deseirion má statečné vojáky, Erumvirine početné obyvatelstvo a tradici, Nalenyr zase kartografy… Protože ti objevují svět: vše, co bylo ztraceno, se díky jejich mapám stává opět skutečností a zdrojem bohatství.

A právě nyní vyrážejí za objevy dva vnuci vrchního kartografa. Jejich mise mohou z Nalenyru definitivně učinit nejbohatší a nejmocnější knížectví, ale také mu přivodit totální zkázu…

Za hranicemi známého světa se totiž skrývá nejen nesmrtelné zlo, které se opět probouzí, ale také celé kontinenty, u nichž nápis „Zde žijí nestvůry“ není jen prázdnou frází. Pověsti ožívají a legendy se ukazují být skutečností. Nadchází čas, kdy se celý svět změní – nebo zahyne.

Michael A. Stackpole v trilogii Věk objevů dokazuje, že je mistrem epické fantasy plné dobrodružství a exotikou vonících dálek.