Bažináč: Prokletí

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
449 Kč
(sleva 10.00%)
499 Kč


VYPRODÁNO

Autor Alan Moore
Kresba Stephen Bissette, John Totleben, Rick Veitch, Alfredo Alcala, Stan Woch
Obálka neuvedeno
Překlad Viktor Janiš
Cyklus Swamp Thing 03
Vydavatel BB art
EAN 9788074610288
Formát 17,4 x 26,4 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 192
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
.Pod termínem „Americká gotika“ si obvykle představíme přísného chlápka s vidlemi a jeho neprovdanou dceru. Ale soubor Moorových povídek o Bažináčovi, známých pod tímto jménem, obnáší větší hrůzy než nějaké vidle: vodní upíry, vlkodlaky, sériové vrahy a zombie. Žádná hororová klišé, v Moorově podání z nich jde opravdu strach. A kdo bude Bažináčovi průvodcem do amerického srdce temnoty? Jistý John Constantine… čaroděj v trenčkotu, který se poprvé objevil právě v Bažináčovi. A získal si takovou popularitu, že později dostal vlastní titul – Hellblazer.

„Jsem pěkný hajzlík. Zeptejte se, koho chcete.“ Těmito slovy se Bažináčovi představí čaroděj John Constantine alias Hellblazer a vyšle ho na objevitelskou cestu, která jej zavede od nejtemnějších končin Ameriky po samé kořeny jeho dlouho skrytého dědictví.
Tato klasická sága od legendárního tvůrčího týmu v čele s Alanem Moorem, Stephenem Bissettem, Johnem Totlebenem a Rickem Veitchem redefinovala Bažináče jako mocného elementála s potenciálem stejně ohromným jako Země sama.