Interkom 2-3/2012

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Kresba různí
Vydavatel Nová vlna
Formát 17 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
"Únor je nejsmutnější měsíc
Smutná řada nekrologů, kterou v minulém čísle začali Václav Havel a Josef Škvorecký, pokračuje i v tomto. Dozvíte se, že zemřel porotce Ceny Karla Čapka Josef Daněk, zakladatel bratislavských Istroconů a pořadatel Parconu 1990 Vlado Srpoň, autor blogu VÚČAKO Eduard Eck, spisovatel a písničkář Jaroslav Velinský a propagátor kosmonautiky Antonín Vítek.

K dalšímu obsahu tohoto čísla
Částečně i následkem výše zmíněných smutných událostí Interkom nevyšel tak dlouho až se mezitím objevily výsledky prvního kola Akademie SFFH za rok 2011 (houby objevily, nejprve jsem je musel z akademiků dílem vyprosit, dílem vymoci, a potom pracně sečíst; nikdy jsem si neuvědomil, co s tím měl Richard Podaný práce), takže jsem trochu překopal sazbu a jistě jste si jich všimli na straně 1.
Dvojrecenze tohoto čísla je věnována space opeře Edity Dufkové Zpráva z Hádu, dvě recenze jsou věnovány i knihám Tima Powerse. Z plenkové sluje se na chvíli vymanil Jarek Kopeček a poslal nám recenzi na Prsten od vévodkyně Františka Novotného.
Následkem zpoždění se čtenáři jedné z našich nejpopulárnějších rubrik „Časem s vědou“ dočkali dvojnásobné dávky svého oblíbeného čtení.
Abychom ušetřili místo, neuvádíme autory použitých fotografií, většinou pocházejí z fotopřístroje Honzy Kovanice, kterému tímto děkujeme." (Zdeněk Rampas)

Z obsahu
Nominace Akademie SFFH
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
PRAGOFFEST 2012: Tradičně v pohodě
Martin Klíma o Edovi Eckovi
Za Modestem Kamojedovem
Sbohem, Kapitáne
Zemřel Antonín Vítek
Prsten od vévodkyně
Adamovičova antologie
Nominace na Ceny ČS fandomu
Vesmír je nádherný a nevyzpytatelný
Zpráva z Hádu aneb krutá Edita
TATRACON 2012
Kam poputuje střed světa?
Návrat do budoucnosti
Silou svého zraku
Časem s vědou – únor a březen
Pařani v kutnách
Zlatá zebra
XXIV. ročník SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ FANTASY 2012
Zemřel Vlado Srpoň