Černá nenávist

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
242 Kč
(sleva 10.00%)
269 Kč


VYPRODÁNO

Autor Dennis Lehane
Obálka Ida Saudková, Jan Matoška
Překlad Petra Andělová
Cyklus Kenzie a Gennarová 01
Vydavatel Epocha
EAN 9788074251412
Formát 13,6 x 20,2, vázaná s přebalem
Počet stran 288
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Skupina mocných politiků nabídne Patricku Kenziemu a Angele Gennarové velký obnos za malou službu: najít zmizelou uklízečku, která ukradla přísně tajné dokumenty.
Jenže…
Z uklízečky se vyklube manželka a matka. Z dokumentů fotografie skandálního charakteru. Za prostou krádeží se najednou skrývá mnohem víc, než se zprvu zdá. Po čem žena skutečně prahla, byla spravedlnost – a v bostonských ulicích se pravda může snadno obrátit proti vám.
Ať už se to Patrickovi a Angele líbí, nebo ne, při řešení případu, ve kterém nejde jen o dobro a zlo, se z nich stává lovná zvěř. A v Bostonu snad není nikdo, kdo by je nechtěl zabít. Nezbývá, než si před touhle válkou připít. Šance, že ji přežijí, je minimální.
Dennis Lehane v Černé nenávisti bravurním způsobem kombinuje údernost románů Jo Nesba s nostalgickou poetikou Tany Frenchové – a v jeho podání není zdaleka nic prvoplánové, jak by se na první pohled mohlo zdát. O tom svědčí i excelentní filmové adaptace románůTajemná řeka, Prokletý ostrov a Sbohem, baby. V žánru kriminálního dramatu můžete těžko volit lépe.