Dívčí hrob

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery
224 Kč
(sleva 10.00%)
249 Kč


VYPRODÁNO

Autor Jeffery Deaver
Obálka Radek Urbiš
Překlad Jiří Kobělka
Vydavatel Domino
EAN 9788086128856
Formát 13,7 x 21 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 448
Rok a pořadí vydání 2010 (dotisk prvního)
Školní autobus vezoucí osm hluchoněmých školaček a jejich učitelky náhle prudce zabrzdí na kansaské silnici, aby se vyhnul hrůzostrašné autonehodě. Vzápětí však vyjde najevo, že zastavit byla osudová chyba. Venku totiž čekají tři nebezpeční vrazi, kteří právě uprchli z vězení a nemají už co ztratit. Hluchoněmé dívky se stávají jejich rukojmími.
Trestanci se uchýlí do opuštěné budovy bývalých jatek, odkud vznášejí požadavky a vyhrožují, že nebudou-li jejich podmínky splněny, zavraždí každou hodinu jednu dívku. Následuje dvanáctihodinové obléhání plné napětí, během něhož se dva geniální mozky – vůdce uprchlých vězňů a policejní šéf – utkají ve válce nervů. Muži zákona jsou si plně vědomi, že v případě jejich neúspěchu se mohou bývalá jatka až příliš snadno znovu proměnit na dům smrti – v jeden obrovský dívčí hrob…
Jeffery Deaver znovu mistrně hromadí jednu zápletku za druhou a na omezeném časovém prostoru bravurně rozkrývá propletenec vzájemných vztahů mezi pachateli, týmem kriminalistů i skupinou obětí únosu. I tentokrát je jeho jméno zárukou kvalitního čtenářského zážitku.