Nový svět

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
356 Kč
(sleva 10.00%)
395 Kč


VYPRODÁNO

Autor Shaun Tan
Kresba Shaun Tan
Obálka Shaun Tan
Série Raketa 18
Vydavatel Labyrint
EAN 9788086803210
Formát 24,2 x 31,6 cm, vázaná
Počet stran 128
Rok a pořadí vydání 2018 (dotisk prvního)
Výjimečné komiksové album beze slov. Co dokáže tolik lidí přimět k tomu, aby vše opustili a sami bez rodiny a přátel se vydali na cestu do tajemné země, v níž je vše bezejmenné a budoucnost nejistá? Grafický román zachycuje příběh každého přistěhovalce, uprchlíka či vysídlence a zároveň je poctou všem, kdo takovou cestu podnikli. Jedna z těch vzácných knih, které oslovují čtenáře od 10 do 100 let.


PETR SÍS o knize Nový Svět:
"Když Shaun Tan vycházel v Americe, požádali mě, abych k této knize něco napsal. Polekal jsem se, jak je ten příběh dobrý a zároveň podobný něčemu, co jsem sám zažil - nebo bych sám rád nakreslil. Od té doby jsem měl možnost si knihu mnohokrát prohlédnout, prolistovat a přečíst a zjistil jsem, kolik toho obdivuji, kolik toho sdílím, a jak moc bych si přál, aby někdo vysvětlil "mým" lidem, jaké to je být přesídlencem, odchodlíkem, znovučlověkem bez toho zamatlaného slova "emigrant". Aby to vysvětlil jako někdo od nikud, uvěřitelně, a přece fantasticky. Koneckonců my všichni jsme pouze návštěvníky na téhle planetě."

BRIAN SELZNICK (autor Velkého objevu Hugo Cabreta):
"Krásná kniha. Oceňuji, jak mi postupně docházelo, že podobně bizarním způsobem může svůj nový domov vnímat každý imigrant… Všechno je odlišné, děsivé a zároveň kouzelné. Nádherné kresby spojují cit pro neznámo i nekonečný detail. Výborně!"

JEFF SMITH (autor Kůstka):"Neuvěřitelně nápaditý grafický román zachycující atmosféru dobrodružství a zázraků, která provází příjezd do zářícího neznámého města. Příběh vyprávěný beze slov, ale s velkým vypravěčským talentem."