Proměnná hvězda

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
305 Kč
(sleva 10.00%)
339 Kč

ks   
Autor Robert A. Heinlein, Spider Robinson
Obálka Stephan Martiniere
Překlad Ivana Drábková
Vydavatel Banshies
EAN 9788086456515
Formát 14,7 x 21,8 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 328
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Dosud nepublikovaný román velmistra žánru science fiction, objevený po více než půl století!
Proměnná hvězda vznikla v posmrtné spolupráci. Na začátku bylo jednomu ze spoluautorů sedm let a dokončena byla až sedmnáct let po smrti druhého. Po smrti Heinleinovy vdovy Virginie v roce 2003 objevil jeho archivář a životopisec podrobný námět a poznámky k románu z roku 1955, ke kterému se Mistr už nevrátil. Správce Heinleinovy literární pozůstalosti i jeho agentka usoudili, že román by si zasloužil dopracování a vydání, a shodli se, že jediným logickým autorem, který by dílo mohl dokončit, je Spider Robinson.
Od roku 1982, kdy byl Robinson kritikem z New York Times poprvé nazván novým Robertem Heinleinem, ho s ním spojovaly snad všechny recenze většiny z jeho 32 oceněných románů. Ti dva byli blízcí přátelé. Spider napsal slavnou esej, ve které roznesl na kopytech všechny, kdo znevažovali jeho rádce a učitele, a přidal předmluvu k Heinleinově nedávno objevené první knize z roku 1939 s názvem For Us, the Living.
Bylo to náhodné a šťastné spojení, jako když se dali dohromady McCartney s Lennonem. Máte v rukou něco naprosto unikátního. Chystáte se přečíst si klasický román, jemuž cesta k vám trvala padesát let. Počat byl ve zlaté éře sci-fi jejím prvním Mistrem a dokončen ve věku virtuální reality jedním z jeho nejlepších žáků. Proměnná hvězda je jediný spoluautorský román Roberta A. Heinleina - a věříme, že je na něj stejně pyšný jako Spider Robinson.