DMZ: Skrytá válka

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Brian Wood
Kresba Riccardo Burchielli, Danijel Zezelj, Nathan Fox
Překlad Martin D. Antonín
Cyklus DMZ 05
Vydavatel BB art
EAN 9788074613135
Formát 17 x 25,7 cm, brožovaná
Počet stran 144
Rok a pořadí vydání 2013 (první)
STÁRNOUCÍ GRAFIŤÁK NAPOSLEDY USILUJÍCÍ O SLÁVU
ZKRACHOVALÁ SEBEVRAŽEDNÁ ATENTÁTNICE, BEZ CÍLŮ A BEZ PŘÁTEL
MILITANTNÍ ŠÉF ČÍNSKÉHO GANGU
CITOVĚ VYHASLÁ VÁLEČNÁ ZPRAVODAJKA
TECHNAŘ HÁJÍCÍ SVÉ ÚZEMÍ
ZE ZRÁDCE PŘEBĚHLÍKEM, Z PŘEBĚHLÍKA EKOLOGISTOU
NEW YORK... též známý jako Země nikoho, uprostřed druhé americké občanské války. Nezkušený fotoreportér Matty Roth je na místě a slouží jako osamělý hlas zdejších obyvatel zoufale zápasících o přežití uprostřed nejnebezpečnější válečné zóny celé planety.
Ve SKRYTÉ VÁLCE se pozornost odvrací od politiků a vojáků v první linii – upírá se na obyvatele města, obyčejné civilisty vystavené těm nejhorším představitelným podmínkám, kteří se po celou tu dobu pokouší hlavně přežít. SKRYTÁ VÁLKA je neodmyslitelnou součástí příběhu DMZ a je vyprávěna prostřednictvím šesti povídek, v nichž se seznámíte s novými postavami a potkáte pár starých známých.
Scenárista Brian Wood a výtvarník Riccardo Burchielli nám opět přinášejí DMZ, o níž kritika napsala, že je „fascinující... spojuje v sobě napětí letního filmového trháku s hrůzami války a dávkou sociální a politické kritiky“ (USA TODAY) a „sveřepě rozzlobená a krutá, chytrá a šokující“ (BOING BOING). Tentokrát nás zavedou na nepřátelské území, aby nám odhalili skrytou cenu války: civilní oběti.