Sherlock Holmes a vraždy v ledovém paláci

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky
268 Kč
(sleva 10.00%)
298 Kč

ks   
Autor Larry Millett
Obálka Luděk Marold, Boris Mysliveček
Překlad Jaromír Klubíčko
Cyklus Příběhy Sherlocka Holmese 12
Svět Sherlock Holmes
Série Edice Příběhy 32
Vydavatel Jota
EAN 9788072171200
Formát 13,7 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 320
Rok a pořadí vydání 2007 (první)
K radosti všech obdivovatelů Sherlocka Holmese a záhadných příběhů byl objeven další neznámý Watsonův rukopis. Obsahuje tajemný příběh, který zažil nejslavnější světový detektiv v roce 1896 při svém návratu do Minnesoty (kde se již dříve utkal s Ohnivým démonem). Zde, ve městě St. Paul, které právě žije svou zimní slavností, zmizel syn význačného obchodníka. Měl před svatbou, ale dříve než stačí Sherlock Holmes prohledat každoročně obnovený ledový palác, kde byl mladý muž spatřen naposledy, jeho snoubenka bez vysvětlení vrací svatební šaty.
Případ zavádí Holmese do nejvyšších vrstev společnosti i nejhlubších propastí zločinu, přihrává mu však i zdatného soupeře a přítele, jistého Shadwella Raffertyho, bodře vyhlížejícího irského majitele saloonu, který se rovněž věnuje detektivnímu pátrání. Aby pronikl k podstatě temných událostí, musí se Holmes odvážit do divokých ledových vod řeky Mississippi a čelit zločinci za třesku výstřelů, který věrnému Warsonovi připomene kanonádu z dob jeho vojenské služby. To vše v jedné z nejnebezpečnějších epizod, které Watson zaznamenal.
Tolik uvádí původní obálka nové knihy Larryho Milletta, u nás již známého autora románu Sherlock Holmes a Ohnivý démon, oceňovaného znalci příběhů Sherlocka Holmese pro jeho věrohodnost. Vtipný mystifikátor (v nejlepší tradici sira Arthura Conana Doyla) a skvělý vypravěč nezklame ani tentokrát. Dokonale využívá mezer, které Doyle ve Watsonových zápiscích (možná záměrně) ponechal: jako zmíněném předchozím románu jde například o časové zařazení nového příběhu. Co ovšem zůstává neměnným základem půvabu všech holmesovských příběhů, jsou zjevně nesmrtelné postavy samotného Holmese a věrného přítele a kronikáře jeho skutků Watsona, doktora medicíny v. v.