Smrt má kola

kategorie: Antikvariát Knihy fantastika
200Kč s DPH

ks   
Autor Peter Haining, Stephen King, E. F. Benson, Jack Finney, H. Russell Wakefield, Richard Matheson, Antonia Fraserová, Joe R. Lansdale, Jeffrey Archer, Mary Elizabeth Counselmanová, Ramsey Campbell, Alan Dean Foster, Roald Dahl, J. G. Ballard, Ib Melchior, Harlan Ellison, Roger Zelazny, William F. Nolan, Ian Watson
Obálka neuvedeno
Překlad Libuše Chocholová
Vydavatel Metafora
EAN 9788086518046
Formát 13,2 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 272
Rok a pořadí vydání 2001 (první)
Stav bezmála výborný.

Usedněte na místo spolujezdce a vydejte se s námi do říše napětí a tajemna. Za volantem sedí vyhlášení mistři literární hrůzy. Připoutejte se a dobře se držte, protože smrt má kola...!

První příběh inspirovaným naším "motorovým souputníkem" - automobilem vznikl snad v téže chvíli, kdy se na silnicích objevil první kašlající a kouřící stroj. Auta se od té doby k nepoznání proměnila - z důstojně se šinoucích dědečků automobilů se staly svištící metalízované střely - a změnili se i autoři povídek. Jedno se vak dodnes nezměnilo a pravděpodobně ani nikdy nezmění: odvěká lidská touha po příjemném mrazení v zádech, po naslouchání tajuplným, hrůzostrašným, napínavým příběhům.
Unikátní povídková sbírka Smrt má kola jich nabízí hned celo řadu. A právě jako v dobře zásobené prodejně automobilů, i tady si čtenář může vybrat, do jakého vozu vsedne, jakému vyprávění dá přednost. Řítíte se rádi závratnou rychlostí a toužíte být vždycky první v cíli? Pak se vám zřejmě zalíbí povídka o tom, jak se pokojná Roztomilá projížďka zvrhla v souboj dvou nelítostných řidičů, v souboj doslova na život a na smrt. Lidská agrese totiž dostoupila vrcholu a souboje na dálnici, při níž je povoleno odstřelit soupeře laserem, jsou dávno legální. Že máte raději nostalgické staré časy? Žádný problém. Nasedněte do nablýskaného veterána a projeďte nazpět časem jako hrdina povídky Druhá šance, abyste zachránili dva mladé lidi před smrtí. Jack Finney, který tenhle příběh napsal, je také autorem předlohy k populárnímu vědecko-fantastickému filmu Zloděj těl. A pokud byste snad uviděli, že se před vámi na venkovské silničce zdvíhá Mračno prachu a ještě ke všemu se stmívá, dejte si pozor - před branou jednoho anglického sídla totiž straší. Zavezeme vás zkrátka kamkoli a jaksepatří vyděsíme, protože za volantem sedí ti nejvyhlášenější mistři literární hrůzy. Mezi ně patří i autor, jehož patrně není třeba představovat, král hororu Stephen King. Ocitneme se s ním v děsivém světě oživlých kamionů, v němž náhle přestalo být místo pro člověka. Jiný proslavený povídkář, Roald Dahl, nás spíš pobaví - vždyť kdo by nechtěl aspoň jednou škodolibě triumfovat nad těmi pány v uniformě a pokutovými bločky? Nikoho zřejmě nenechá chladným ani povídka J. G. Ballarda Srážka, podle níž byl natočen celovečerní film. Vzbudil tak vášnivé reakce, že se uvažovalo o jeho stažení z distribuce. Důvod? Jeho hrdiny jsou, kteří v utrpení a morbiditě smrtelných nehod hledají zvrácenou, prapodivnou erotiku. Roger Zelazny, oblíbený a slavný autor mnohadílné ságy žánru fantasy, nás prozměnu pozve do arény, do světa toreadorů - pardon, mechadorů. Jsme totiž daleko v budoucnosti a místo býků bojují na krvavém písku myslící auta...Ještě pořád se nebojíte? Vážně ne? Tak si tedy zapněte pásy a jedem!