Já, robot: poslouchat

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
350 Kč
(sleva 10.00%)
389 Kč

ks   
Autor Mickey Zucker Reichertová
Obálka Eric Williams
Překlad Jana Rečková
Cyklus Já, robot 02
Série Edice Trifid 508, Edice Fantastika 45
Vydavatel Argo + Triton
EAN 9788073877538
Formát 15,4 x 21,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 400
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
2036: Robotická technologie se natolik rozvinula, že vzniklo množství umělých bytostí schopných vnímat a uvědomovat si sebe sama. Lidstvo se potýká s důsledky svého nejúžasnějšího výtvoru, a najdou se i tací, kdo mají s roboty své vlastní záměry: zotročení nebo úplné zničení.

Susan Calvinová vstupuje do druhého roku své praxe v nemocnici, když dojde k těžkému zločinu, jenž se jí silně dotkne. Ještě jako dítě ztratila matku při autohavárii, v níž byl těžce zraněn i její otec. Nyní si uvědomuje, že tato nehoda byla ve skutečnosti pokus o vraždu, zosnovaný jistou vládní frakcí, která si přála smrt jejích rodičů. Susan vždy tušila, že část americké vlády má v úmyslu ukrást práci jejího otce a zneužít ji pro vojenské účely. A zdá se, že tato frakce znovu povstala.

Susan se snaží překonat vlastní bolest a zmatek, a současně zvládat požadavky své lékařské praxe a studia. Zjišťuje však, že ji pronásledují fanatičtí odpůrci nových technologií, jejichž záměrem je vrátit lidstvo do doby temna, a k tomu ji ještě bedlivě sledují extremisté, kteří naopak pomocí vyspělé technologie usilují o genocidu. Susan teď musí oběma skupinám zabránit v dosažení jejich cíle.