Artemis Fowl a poslední strážce

kategorie: Knihy - fantastika Pro mládež, Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
224 Kč
(sleva 10.00%)
249 Kč


VYPRODÁNO

Autor Eoin Colfer
Obálka Robert Rytina
Překlad Veronika Volhejnová
Cyklus Artemis Fowl 08
Vydavatel Albatros
EAN 9788000037073
Formát 12,3 x 20,1 cm, vázaná
Počet stran 288
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
Blíží se Armagedon – nad lidským světem se stmívá!
V centru pozornosti je Opal Koboi, megalomanská šotka, geniální, sobecká a ješitná vynálezkyně a organizátorka skřetího převratu, která je ochotna pro svou slávu učinit absolutně cokoliv. Jejím cílem je vyhladit lidstvo a stát se královnou. Vládne černou magií, oživí začarované duše bojovníků, chránících Bránu berserků po deset tisíc let, ovšem ti si musí najít tělo, aby mohli plnit Opaliny rozkazy. A co když duše berserků vstoupí do těl vran, králíků, psů, nebo do dětských těl čtyřletých dvojčat Mylesa a Becketta, zvědavých bratrů Artemise Fowla? A ti všichni se zapojí do zničení lidské rasy. Může Artemis Fowl se svými přáteli kapitánkou Krátkou, osobním strážcem Butlerem nebo kentaurem Klusákem zastavit Opal a zabránit konci světa?

Ani závěrečný díl fowlovské série vás nezklame: stejně jako v předchozích dílech jsou zde namíchány prvky pohádky a irského folklóru, autor pracuje s motivy lásky i nenávisti, chamtivosti, ješitnosti i altruismu, přátelství, důvěry, dobra a zla. Celou knihu provází zlomyslný smysl pro legraci občas dovedený na hranu černého až nechutného humoru.

Osmá kniha získala v roce 2012 cenu Irish Book Award v kategorii irské knihy pro starší děti. Překlad závěrečného dílu završuje také české vydání série, jejíž první díl – Artemis Fowl – vyšel v Albatrosu v roce 2002.