Na konci apokalypsy

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Ivan Adamovič, Ondřej Neff, Jan Hlavička, Jaroslav Veis, Nikolaj Terlecký, Pavel Kosatík, Jiří Olšanský, Jiří W. Procházka, Josef Pecinovský, František Novotný, Štěpán Kopřiva, Miroslav Žamboch, Jáchym Topol, Jana Rečková, Jiří Pavlovský, Stanislav Ertl ml., Ivana Blahutová, Jiří Kratochvíl, Vilma Kadlečková
Obálka Martin Zhouf
Cyklus Kronika české science fiction 03
Vydavatel Plus
EAN 9788025903490
Formát 13,8 x 20,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 592
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
To nejlepší z české sci-fi povídky od poloviny 80. let do žhavé současnosti v jedné knize. Legendární povídky Ondřeje Neffa a Jaroslava Veise, které založily současnou podobu žánru. Vzestup kyberpunku v Čechách ve znamení Jiřího W. Procházky a záznam o jeho skonu z pera Jiřího Pavlovského. U nás dosud nepublikovaná exilová povídka Nikolaje Terleckého. Kulhánkovská vypalovačka od Štěpána Kopřivy a nelítostná military sci-fi populárního Miroslava Žambocha. Sci-fi intervence klasiků současné prózy Jiřího Kratochvila a Jáchyma Topola. Zbrusu nová, dosud nepublikovaná povídka Vilmy Kadlečkové z fascinujícího světa Argenitu... a mnohem víc!
Nechybí zasvěcené úvodní texty o autorech a trendech v domácí tvorbě, ani autorské doslovy k povídkám napsané přímo pro tuto knihu.
A jako bonus na závěr - dosud nejúplnější bibliografie české science fiction od Jakuba Arbesa až po loňský rok. Praktická pomůcka k orientaci v domácí produkci tohoto žánru.