Skrytá moc

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč


VYPRODÁNO

Autor Tom Clancy, Mark Greaney
Obálka Bohumil Fencl
Překlad Tomáš Jeník
Cyklus Jack Ryan 12
Svět Jack Ryan
Vydavatel BB art
EAN 9788075070425
Formát 16,7 x 23,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 528
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
Je to už několik desítek let, co mladého analytika CIA, dnešního amerického prezidenta Jacka Ryana staršího, vyslali na zdánlivě jednoduchou misi, při níž měl vyšetřit smrt agenta, který prověřoval podezřelé aktivity jisté švýcarské banky. Ryanovi se po usilovném pátrání podařilo nejen rozkrýt finanční machinace, ale také odhalit existenci zabijáka KGB s krycím jménem Zenith. Samotného atentátníka se mu však nikdy najít nepovedlo.
V temném světě tajných operací se však nikdo a nic nemůže skrývat věčně.
V současnosti ovládá chaotickou ruskou politiku nový despota – záhadný prezident Valerij Volodin. Jeho vzestup k moci byl raketový, ale provázely ho podvody a zrada. Základy jeho osobního impéria stojí na krvavém tajemství minulosti a každého, kdo se té pravdě byť jen přiblíží, nemilosrdně likviduje. Protože uvedl do chodu plán, který má Rusku vrátit zašlou moc a slávu. Zbytek světa se má opět třást strachy před mocným ruským medvědem.
Když je blízký přítel Ryanových otráven radioaktivním izotopem, vedou stopy do Ruska. A Jack Ryan mladší – za pomoci Johna Clarka a spolubojovníků z přísně tajné jednotky Univerzita – se musí ponořit do mezinárodního konfliktu, který vlastně probíhá už třicet let, a dokončit, co jeho otec začal.
Prezident Ryan se zoufale snaží zmařit ruskou agresi, jeho syn vede tichou válku s nemilosrdným nepřítelem, pravděpodobnost globálního konfliktu den ode dne stoupá – a šance lidstva na přežití se rapidně zmenšuje…


„Tom Clancy, muž, který v podstatě vynalezl tento žánr, na přelidněném poli thrillerů dál suverénně vládne.“ – Publishers Weekly