Interkom 12/2014

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Cyklus Interkom 295
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
"K obsahu tohoto čísla:
Vánočně mediální působení nemá daleko k dělostřelecké přípravě před frontálním útokem, tomu nedokážeme konkurovat, uděláme tedy opět z nouze ctnost a lišácky počkáme, až se z toho všeho budete v lednu vzpamatovávat a Interkom přiložíte jako hojivý balzám na ztrápené čivy. Možná vám pak přijdou vhod i naše doporučení na knihy, které se nějakým omylem neobjevily pod vaším stromečkem.

Jakub Houdek objevil ve sborníku Vánoční album z roku 1883 báseň Jaroslava Vrchlického, ve flammarionském duchu spojuje narození Syna božího, hvězdy, Vesmír a Vánoce, jistě by se líbila i Ludmile Freiové, na jejíž počest báseň vydáváme.

V prosinci pobýval v Praze několik dní Michel Faber, autor románů Pod kůží, Evangelium ohně a hlavně Kvítku karmínového a bílého. Požádal jsem několik fanoušků, kteří se s ním měli možnost sejít, o zaznamenání jejich dojmů, zatím nám svůj text poslal jen Richard Podaný. Najdete jej na straně 10, pozor, předposlední odstavec by mohl být považován za spoiler.

Z robotárny se na chvíli vymanil Filip Gotfrid a napsal ještě jedno Dogma. Martin Gilar se s námi v Civilizačním šoku podělí o postřehy z vojančení v USA. Časem s vědou a Třeštění letitého popularizátora opět dostanete hned dvakrát, čas letí a Franta Houdek píše rychleji, než stíhám vydávat Interkom. Předvánoční čas je nejlepší okamžik k připomenutí Můry noční předvánoční od Tima Burtona, vizte stranu 13, a Richard Klíčník nás informuje o návratu krále fantasy, to jest dalším Sapkowském." - Zdeněk Rampas


OBSAH:

Vánoční apokalypsa
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Za paní Ludmilou Freiovou
Poslední píseň sfingy
House call
Zuzana Hloušková: Noční můry polské fantastiky
25 za 25
Tohle není Santa, ani Ježíšek
Budou se naši potomci znovu učit počítat na prstech?
Zažijte výlet na planetu Solaris
Král triviální fantasy je zpátky
Ondřej Neff: Pán vzduchu
Nakladatelství Host
Civilizační šok2
Příliš dlouhá swingers party
Časem s vědou – listopad
Dobrodružství mořských vlků
Co dokáže vidění
Časem s vědou – prosinec
Jak šidit rozum
DOGMA
Vyhlášení výsledků soutěže O nejlepší fantasy 2014