Předběžné varování

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
251 Kč
(sleva 10.00%)
279 Kč

ks   
Autor Neil Gaiman
Obálka kevron
Překlad Petr Caha, Richard Podaný, Viktor Janiš
Vydavatel Polaris
EAN 9788073322229
Formát 12,9 x 20 cm, brožovaná
Počet stran 288
Rok a pořadí vydání 2015 (první)
„My všichni máme svoje malé spouště… věci, které na nás čekají v temných chodbách našich životů,“ píše Neil Gaiman v úvodu Předběžného varování, pozoruhodného kompendia pětadvaceti povídek a básní, ve kterých zkoumá transformativní moc imaginace.
V povídce "Dobrodružný příběh" – jistým způsobem spřízněné s knihou Oceán na konci uličky – se Gaiman zamýšlí nad smrtí a jak si lidé berou svoje příběhy s sebou, když umírají. „Kalendář příběhů“ je sestaven z minipovídek o měsících v roce – příběh pirátky a březnových větrů, iglú postaveného z knih a pohlednice ke Dni matek, která způsobí poruchu ve vesmíru. V povídce „Případ smrti a medu“ nabízí Gaiman možnost podívat se na legendárního detektiva Sherlocka Holmese trochu jinak. Ve sbírce najdete také „Bezčasí“, velice zvláštní příběh napsáný v roce 2013 pro oblíbený seriál Pán času, stejně jako dosud nepublikovaný příběh ze světa Amerických bohů „Černý pes“ o tom, co se stalo, když se Stín cestou zpátky do Ameriky zastavil v jedné vesnické hospodě.
Gaiman, kreativní spisovatel s nenapodobitelným tvůrčím géniem, nás pomocí své literární alchymie přenáší hluboko do neprobádané země, kde se fantastické stává skutečným a každodenní jasně žhne. Předběžné varování, plné divů a hrůz, překvapení a pobavení, je pokladnice literárních požitků, které zaměstnají mysl, sevřou u srdce a zatřesou s duší.