Znamení Chaosu (váz.)

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
233 Kč
(sleva 10.00%)
259 Kč

ks   
Autor Roger Zelazny
Obálka Vladimir Bondar
Překlad Tom Lockenbauer
Cyklus Amber 08
Vydavatel Classic
EAN 9788074790461
Formát 15 x 21,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 216
Rok a pořadí vydání 2015 (druhé)
Merlin, syn Corwinův, je snad jedinou bytostí, pro niž je stejně pochopitelná nespoutaná síla Dvorů Chaosu i síla pramenící z řádu Amberu. Prošel velkým Vzorem Amberu i proměnlivým Logrusem Chaosu. Dokáže putovat Stíny a ovládá nebezpečnou a vyčerpávající magii. Zdá se, že netouží po trůnu a po poctách. Moc a síla jsou pro něho hrou, cílem.

A přeci je stále v nebezpečí života. Promyšleným atentátům uniká jen o vlásek. Nemůže věřit nejbližšímu příteli. Nemůže věřit kosmickému superpočítači, který sám sestrojil. Svět je pro něj tajemný a nevypočitatelný. Bytosti kolem něho mění podobu a v nečekanou chvíli drtivě útočí.

Nebezpečí čelí Merlin, ve stínu Země známý jako Merle Corey, s rozhodností, černým humorem a drsným smyslem pro fér hru, které zdědil po otci Corwinovi. Jeho magický svět je však mnohem složitější a bohatší než svět ostatních knížat Amberu, pro nějž platí ano–ne a síly jsou v něm sice děsivé, přeci však vypočitatelné.

Ačkoli byl matkou Darou vychován ve Dvorech Chaosu, Merlinova duše tíhne k Amberu. I jeho osobní osud se prolíná s osudy Amberu. Snad náhodou, snad z vyšší moci, dospívá Merlin k přesvědčení, že tytéž síly, které ohrožují jeho, sbírají energii k úderu na Amber. Ve Stínech zbrojí žoldnéřské armády a připravují zbraně s avalonskou třaskavinou. Nejlepší mágové připravují důmyslné pasti, v nichž je možná Merlin pouhou figurkou, ačkoli si myslí, že jedná svobodně.

Je si toho vědom, přijímá však výzvu. Nezůstává na dvoře osvíceného amberského vladaře Randoma a jedná. Avšak, nebyl by už desetkrát mrtev, kdyby mu nepomohla tajemná ochránkyně, která mění těla častěji než šaty? Nepřátel Amberu je mnoho, jejich nenávist je silná a její příčiny nezpochybnitelné. Svým rytířským jednáním možná otevřel Merlin nepřátelům cestu přímo do srdce Amberu. Nastávají rozhodující vteřiny pro říši legendárního krále Oberona.