Bundori

kategorie: Knihy - beletrie Historické, Knihy - beletrie Detektivky
224 Kč
(sleva 10.00%)
249 Kč


VYPRODÁNO

Autor Laura Joh Rowlandová
Obálka neuvedeno
Překlad Viktor Faktor
Cyklus Sano Ičiró 02
Vydavatel Metafora
EAN 9788086518244
Formát 13,1 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 400
Rok a pořadí vydání 2002 (první)
Tato neobyčejná kniha je určena milovníkům dobrodružné a detektivní literatury stejně jako těm, kdo rádi čtou příběhy o věrnosti, zradě a statečnosti, jež vítězí nad podlostí, zbabělstvím a proradností. Ani čtenáři, kteří dávají přednost milostným románům, nebudou o nic ochuzeni, neboť děj Bundori, ač plný napětí, nebezpečenství, nástrah a lstí, je také příběhem hluboké, nezapomenutelné a obětavé lásky. Jako by se před námi otevíraly živé obrazy exotické minulosti, nahlédneme do života tehdejších vojáků, urozených dvořanů i prostých lidí. Seznámíme se se zvyky šógunova dvora, s náboženskými obřady a zatajíme dech při šermířských soubojích samurajů.

Vydejme se tedy proti proudu času a nechme se zavést do Japonska na samém počátku 17. století, do města jménem Edo, dnešního Tokia… Mladý samuraj Sano Ičiró odráží neustálé osočování a pronásledování komořího Janagisawy, druhého nejmocnějšího muže po šógunovi. Ve městě dochází k první vraždě bundori. Podle děsivého rituálu při ní vrah oddělí hlavu oběti od těla, nalíčí ji a ozdobí a poté ji, naraženou na hrot v dřevěné desce, vystaví jako válečnou trofej. Šógun pověří Sana pátráním po vrahovi, avšak Sano se stále potýká s překážkami, které mu staví do cesty jeho sok ve snaze připravit mladého samuraje o šógunovu přízeň. Aby svedl Sanovo pátrání z cesty, poštve na něho komoří Aoi, mladou správkyni svatyně, která byla vychována jako kunoiči (žena-nindža)… Ve městě však dochází k dalším rituálním vraždám a mezi obyvatelstvem narůstá nervozita a strach. Lhůta, kterou šógun Sanovi na dopadení zločince poskytl, je zoufale krátká a čas běží. Sano pátrá po historických souvislostech, jež by mohly vraha vést k jeho hrůzným činům, a otevírají se před ním fantastické možnosti. Mezi Aoi a Sanem však místo nepřátelství vzplane hluboká láska. Aoi, která ovládá dávná umění nindžů, by Sanovi ráda pomohla, avšak ohrozila by tím svou rodinu, celý svůj klan v provincii Iga…

Exotický, vzrušující a mrazivý příběh jistě zaujme i ty čtenáře, kteří si z nedávné minulosti pamatují nesmírně populární řadu detektivních románů o soudci Ti, jehož spletité případy se četly jedním dechem.