Coolman a já

kategorie: Komiksy V češtině, Knihy - fantastika Pro mládež, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor Rüdiger Bertram
Kresba Heribert Schulmeyer
Obálka Heribert Schulmeyer
Ilustrace Heribert Schulmeyer
Překlad Jana Bílková
Cyklus Coolman 01
Vydavatel Grada
EAN 9788024747163
Formát 15,3 x 21,5 cm, vázaná
Počet stran 184
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
Většina ilustrací jsou vlastně komiksové stripy k příběhu o rozsahu až celé strany.

Káj nikdy není sám, od čtyř let je s ním neustále chlápek s pelerínou a černou maskou, který má rád špatné vtipy a málokdy mlčí. Kdyby nebylo Coolmana, byl by Kájův život klidný, dokonce nudný. Ale Coolman je tady neustále! A tak je Kájův život sled katastrofálních katastrof - bláznivá jízda v kontejneru, zběsilý mejdan, zpackaná krádež, trapný karneval a milostné fiasko... Když se Kájovi zdá, že horší to být nemůže, Coolman zůstává optimistou: Hůř to může dopadnout vždycky!


Rüdiger Bertram
se narodil v roce 1967 v Ratingen. Studoval historii, ekonomii a germanistiku a pracuje jako novinář a spisovatel na volné noze. Píše krátké satirické příběhy, scénáře a náměty pro film a televizi, především pro komedie a sitcomy a již publikoval několik úspěšných knih pro děti, z nichž některé ilustroval Heribert Schulmeyer.

Heribert Schulmeyer
se narodil v roce 1954 a už jako dítě rád kreslil komiksy, čemuž se věnuje dodnes. Studoval grafiku a ilustraci na odborné škole v Kolíně nad Rýnem, proslavil se komiksy pro dospělé a s velkým úspěchem ilustruje knihy pro děti. Heribert Schulmeyer pracuje mj. také pro oblíbené "Vysílání s myškou" (Sendung mit der Maus) rozhlasové stanice WDR a je jedním je zakladatelů tzv. "papírového divadla" (Papiertheater) "Kölner Kästchentreffen".