Nebezpečné ženy

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
449 Kč
(sleva 10.00%)
499 Kč


VYPRODÁNO

Autor Gardner Dozois, Joe Abercrombie, Megan Abbottová, Cecelia Hollandová, Melinda Snodgrassová, Jim Butcher, Carrie Vaughnová, Joe R. Lansdale, Megan Lindholmová, Lawrence Block, Brandon Sanderson, Sharon Kay Penmanová, Lev Grossmann, Nancy Kressová, Diana Rowlandová, Diana Gabaldonová, Sherrilyn Kenyonová, S. M. Stirling, Sam Sykes, Pat Cadiganová, Caroline Spectorová, George R. R. Martin
Obálka Jiří Franc
Překlad Hana Březáková
Vydavatel Motto
EAN 9788026705031
Formát 17,4 x 24,5 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 720
Rok a pořadí vydání 2015 (první)
Povídky a novely o silných ženách z dob minulých, přítomných i budoucích. Dvacet jedna původních povídek a novel od „některých z největších autorů na poli současné science fiction a fantasy“, které dali dohromady George R. R. Martin a Gardner Dozois. Naplno se v nich projevují schopnosti údajně slabšího pohlaví oplývat magickými schopnostmi a plodit chaos a násilí. Zkoumají ale také výšiny, jichž mohou dosáhnout statečné ženy, i hlubiny, do nichž mohou padnout ty zlé. Korunou celé antologie je úchvatná novela o „tanci draků“ z pera samotného George R. R. Martina, příběh o občanské válce nesmírného rozsahu, která se odehrála takřka dvě století před začátkem „Hry o trůny“ a která málem rozervala celé Západozemí na kusy. V roce 2014 získala kniha cenu World Fantasy Award za nejlepší antologii. Nenajdete zde žádné nešťastné oběti, které sténají strachy, zatím co mužský hrdina bojuje s monstrem anebo kříží svůj meč se zlosynem, a pokud byste chtěli tyto ženy přivázat k železničním kolejím, se zlou byste se potázali. Místo toho se setkáte s mečem vládnoucími válečnicemi, neohroženými pilotkami bojových letounu a ženami z hlubin vesmíru, se smrtonosnými sériovými vražedkyněmi, mocnými super hrdinkami, banditkami a rebelkami, soukromými vyšetřovatelkami, přísnými soudkyněmi, pyšnými královnami, které vládnou národům a jejichž žárlivost a ambice posílají tisíce lidí na strašlivou smrt, s chrabrými dračími jezdkyněmi a mnoha dalšími.


George R. R. Martin (20. 9. 1948) je americký spisovatel sci-fi a fantasy. Vystudoval žurnalistiku, od začátku sedmdesátých let minulého století se však živí psaním. Nejznámější je díky sérii Písně ledu a ohně, podle které byl natočen televizní seriál Hra o trůny (Game of Thrones). Je držitelem spisovatelských cen Hugo a Nebula, ceny Brama Stokera či World Fantasy Award. Jeho příběhy se vyznačují silně melancholickým nádechem, postavy se často musí prát s nepřízní osudu v krutém a nespravedlivém světě.

Gardner Dozois (23. 7. 1947) Americký autor sci-fi , zakladatel The Year‘s Best Science Fiction a několikanásobný držitel cen Hugo, Locus a Nebula. Byl editorem Asimov’s Science Fiction.