Karel IV. - Pán světa

kategorie: Komiksy V češtině, Knihy - beletrie Historické, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč


VYPRODÁNO

Autor Zdeněk Ležák
Kresba Jonáš Ledecký, Matyáš Namai, Martin Pospíšil
Obálka Jonáš Ledecký, Matyáš Namai, Martin Pospíšil
Ilustrace Jonáš Ledecký, Matyáš Namai, Martin Pospíšil
Vydavatel Edika
EAN 9788026609582
Formát 21,7 x 30,2 cm, vázaná
Počet stran 160
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Narodil se, aby vládl světu, přesto prožil neradostné dětství. Jako batole naposledy spatřil svou matku, s otcem se neshodl téměř po celý život. V patnácti letech už velel armádě a vybojoval svou první bitvu. V šestnácti se za svého otce ujal vlády nad Českým královstvím. Ve třiceti si na hlavu nasadil římskou královskou korunu, o rok později korunu českou a v osmatřiceti se stal pánem světa, když byl korunován císařem Svaté říše římské.

Karel IV. rozhodně není nudnou postavou z učebnice dějepisu. Jeho úžasně dobrodružný život si už dlouho říkal o velkolepé komiksové zpracování.

Poměr komiksu k textové části: 60:100 stran.



Zdeněk Ležák (*1974 v Praze)
Novinář, publicista a šéfredaktor časopisu ABC. Absolvent Literární akademie Josefa Škvoreckého. Od roku 1999 působí v redakcích časopisů pro děti. Zaměřuje se především na tvorbu pro děti a mládež a tématicky na moderní technologie a historii. Web autora www.zdeneklezak.cz.

Jonáš Ledecký (*1993 v Praze)
Výtvarník, grafik, skladatel, hudební producent. A man of few words. Více informací na www.lncomics.com nebo www.icecolours.com

Matyáš Namai (*1993 v Praze)
Vizionář. Arbiter elegantiarum. Sváteční nihilista. Fotosyntéza. Tento mladý výtvarník zná mnoho slov. Absolvovaná střední grafická škola a kopa pokreslených sešitů na matematiku udalo této existenci kariéru tabletového otroka, kreslíře a grafika, který svádí sisyfovský boj na pracovním trhu. Je hrdým autorem tří vtipů, které nedávají žádný smysl a které již úspěšně zapomněl.

Martin Pospíšil (*1993 v Hořovicích)
Vystudoval střední školu se zaměřením na grafický a obalový design v Plzni a v Praze. Od ukončení studia se věnuje reklamě a designu. Od léta 2015 je součástí studia Ice Colours.