30 případů majora Zemana

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor Miroslav Graclík, Václav Nekvapil
Obálka Jaromír Komárek
Ilustrace různí
Cyklus Třicet případů majora Zemana
Série Edice Omega
Vydavatel Dobrovský s.r.o.
EAN 9788073902322
Formát 15,6 x 21,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 448
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
Seriál Třicet případů majora Zemana od svého vzniku budí silné emoce nejen v divácích, ale také v samotných tvůrcích a protagonistech.

Jeho hlavní představitel Vladimír Brabec zažil nevídanou vlnu popularity i odsouzení. Osud legendárního a zároveň kontroverzního seriálu v sobě skrývá strhující příběh minulosti, se kterou se naše společnost dlouho vyrovnávala. I když se po roce 1989 dlouho nevysílal, tak jeho opětovné uvedení vzbudilo nevídané emoce a vášně. V tak velké míře se to zatím žádnému z československých seriálů či filmů nepodařilo. Kromě sporných reakcí získal ale i řadu ocenění i prvenství. O jeho oblibě u diváků svědčí mnohdy rekordní sledovanost uváděných dílů a také stálý okruh příznivců. Major Zeman zanechal v naší společnosti výraznou stopu. Není nic poutavějšího, než si přečíst, jak toto celospolečenské stigma vznikalo a sledovat majorův osud od počátečních úvah o natočení seriálu až po současnost.

Téměř pětisetstránkovou výpravnou knihu Třicet případů majora Zemana doplňují stovky fotografií z natáčení i z jeho zákulisí. Většina z nich je zveřejněna vůbec poprvé. Třicet případů majora Zemana je třetí z řady exkluzivních knih Edice Omega, která přináší příběhy našich populárních filmů a seriálů.