Vějíř s kosatci

kategorie: Knihy - beletrie Historické, Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč


VYPRODÁNO

Autor Laura Joh Rowlandová
Obálka neuvedeno
Překlad Viktor Faktor
Cyklus Sano Ičiró 18
Vydavatel Metafora
EAN 9788073594886
Formát 13,1 x 20,5 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 368
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Jsme v Japonsku, píše se rok 1709... Šógun je starý a nemocný. Sano Ičiró, kdysi druhý muž ve státě, je dvorskými intrikami zbaven vysokého úřadu a
degradován na obyčejného policistu městské hlídky. A nejen to. Také jeho manželství je v troskách. Nevyzná se už ani ve své ženě Reiko, natož v tom, proč jeho dlouholetý sok Janagisawa uzavřel nepochopitelné spojenectví se šógunovým synovcem a následníkem Ienobuem, kterého by měl naopak nenávidět. Co za tím vězí?

A pak dojde k neuvěřitelnému zločinu. Někdo pokusí zavraždit šóguna. Ve spánku, v jeho vlastní ložnici. A také zbraň je naprosto neobvyklá. Útočník mu zasadí několik bodných ran vějířem s ostrými kovovými hroty. Sano se opět ocitá v centru dění. Před sebou má nejdůležitější a nejnebezpečnější případ, jaký kdy musel vyšetřit. Znelíbí-li se šógunovu nástupci, který ho vůbec nemá v lásce, bude odsouzen k smrti i s celou rodinou.

Na Sanově pomoci je přitom závislá i rodina jeho hlavního dvořana a přítele Hiraty, který ji opustil, když se stal hříčkou temných sil, rozpoutaných jistou tajnou společností. Propadá jim čím dál víc... A ani děti Sanovi a Reiko nic neulehčí, hlavně proto, že už přestávají být dětmi.

Sano se nečekaně ocitá v centru vzpoury, uprostřed občanské války, jež ohrožuje celé Japonsko. Z nepřátel se stávají spojenci a všechno spěje k ohromujícímu rozuzlení...