Zkurvenej příběh

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč


VYPRODÁNO

Autor Bernard Minier
Obálka Michal Pawlowski
Překlad Jiří Žák
Vydavatel XYZ s.r.o.
EAN 9788075056207
Formát 15 x 21,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 624
Rok a pořadí vydání 2017 (první)
Bernard Minier opět potvrzuje, že patří mezi nejlepší autory detektivek, thrillerů a kriminálních románů.

V románu Zkurvenej příběh Bernard Minier potvrzuje své mistrovství a definitivní členství v exkluzivním klubu velkých spisovatelů detektivek, thrillerů a jiných kriminálních románů. Opouští tentokrát Martina Servaze, Toulouse i Pyreneje a vezme čtenáře na sever od Seattlu, kde se táhne řetězec jen trajektem přístupných ostrovů, tři sta šedesát dní v roce obklopených mlhou, kde každý zná každého.

Na jednom z nich – Glass Islandu – žije teprve šestnáctiletý Henry. Ten se po vraždě jeho přítelkyně dostane do centra pozornosti všech obyvatel, kteří na ostrově žijí. Je právě on pachatelem vraždy?

Minier se vrhá do světa, který je nebezpečnější, než jsme tušili, a kde soukromí je jen iluze. Své vyprávění tentokrát opírá o napínavý a temný, zkurvený příběh.


BERNARD MINIER se narodil 26. srpna 1960 v Béziers, vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý, má dvě děti a psaní se věnuje na plný úvazek. Jeho první román Mráz (XYZ, 2015) byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a největší úspěch zaznamenal především ve Francii a v Německu. Také další knihy z této série Kruh (XYZ, 2015) a Tma (XYZ, 2016) měly ve světě mimořádný ohlas. Jeho další román mimo tuto sérii Zkurvenej příběh (XYZ, 2017) se odehrává na severozápadě USA. V současné době autor pracuje na nové knize, v níž by se měl vrátit na scénu Martin Servaz.