Interkom 8/2017

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 313
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2017 (první)
"Další soutěžní rok je za námi a přinášíme zvláštní číslo s výsledky Ceny Karla Čapka, které dostanou i všichni její účastníci a porotci. Naneštěstí to letos vyšlo na srpen, kdy zuří dovolené, takže z našich přispěvatelů vydrželi jen ti nejvěrnější, hrstka tak malá, že ji nečiní problém vyjmenovat: Ivo Fencl, Karolina Francová, Martin Gilar, Jirka Grunt, Franta Houdek, Daniela Kovářová, Pavel Mandys, Jára Míkovec, Julie Nováková a Jiřina Vorlová, na druhé straně je nutno poznamenat, že i když obvykle bývá Interkom autorsky pestřejší, tomuto to na kvalitě nijak neubralo.
Přinášíme ještě jednu recenzi knihy Bytosti na pomezí od Jana Lukavce. Jirka Grunt vkládá do své recenze úvahy o libertiánství a chystá se, že si přečte Atlasovu vzpouru, vycházíme mu vstříc recenzí Járy Míkovce, dalšího našeho spolupracovníka, jehož texty jdou hlouběji za rámec přečtených knih.
Asi po pěti letech přinášíme ve formě tabulky výsledky ankety Aeronautilus ve formě přehledu za celou její historii.
V Memphisu zrušili více než třicetiletou tradici a přestali promítat Jih proti Severu, nějaký divák totiž napsal na Facebook, že film obsahuje rasové stereotypy, které by se mohly někoho dotknout. Pokud si řeknete, že Tennessee je daleko, tak dodám, že kamarádka Katka Kadlecová na stránkách Reflexu doufá, že David Benioff nebude natáčet seriál o alternativní Americe, kde Jih zvítězil a dodnes tam provozují otrokářství, že tedy projekt Confederate půjde ke dnu. Mohli jsme mít seriál z alternativního světa, ale místo něho máme politickou korektnost. Kdyby Facebook a kult oběti existoval v době P. K. Dicka, těžko bychom dnes měli Muže z Vysokého zámku a další...
Otiskujeme tedy pár kousků černého humoru, abyste, až vaše vnoučata najdou na chalupě starý Interkom a celá otřesená vám z něho budou číst, jim mohli říci, ano, to byla taková divná doba, kdy bylo možné tohle napsat a vydavatele nezavřeli, alespoň ne hned.
V době uzávěrky jsem navíc bez připojení, takže nemohu na Internetu ověřovat všechna jména a fakta a tak podobně, snad proto nebude chyb více než obvykle. Navíc zažívám pocity autentické apokalypsy, dva dny bez připojení, tenká slupka civilizace rychle opadává a každou chvíli čekám losování, kdo bude sněden." - Zdeněk Rampas


Obsah:
Důvody, proč navštívit Festival fantazie
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
B. K. Vaughan, F. Staples: Sága 1-4
Ayn Randová: Atlasova vzpoura
Vydejte se na výpravu do Oblasti X
Paranoia, snění a Autorita
Vytetované povídky
Lukavcova kniha monster
Na pomezí Eternaalu
Příliš vymydlení rytíři
Zlatý klíč
Kompletní výsledky 36. ročníku CKČ
David Gerrold: Věc pro lidi
Civilizační šok
Časem s vědou – srpen
O velkých činech vědy a techniky
Nobelova cena pro šéfa
Třeštění letitého popularizátora 66
Akademie, spolky
Anketa Aeronautilus (po třinácté)
Dobrodružství s Bobří stopou
Tomáš Garrigue Masaryk
Dreams from beyond
Fanzinová hlídka