Hitokiri

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Oskar Fuchs
Obálka Žaneta Kortusová
Vydavatel Epocha
EAN 9788075571427
Formát 11,1 x 18 cm, brožovaná
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Michael Lindner neprožívá zrovna svoje nejlepší období. Od chvíle, kdy otevřel kletbou chráněný hrob slovenského velmože, aby se zmocnil bájného pokladu, vězí až po uši v problémech.
V patách má nejen naštvané čaroděje, oživlé mrtvé a nájemné zabijáky z řad démonů, ale také antimagickou sekci, které už s jeho kousky došla trpělivost. Když Lindner získá, víceméně omylem, meč zvaný Hitokiri, vypadá to, že konečně našel klíč k řešení všech svých problémů. Čepel této zbraně vykoval legendární Muramasa Sengo speciálně pro boj s netvory a bytostmi, které považují lidi za vítané zpestření jídelníčku.
Jenže k ovládnutí Hitokiri jsou potřeba zkušenosti a čas. Michaelovi se však nedostává ani jednoho…

---

Oskar Fuchs (* 1982)
Narodil se v Lanškrouně. Vystudoval střední školu technického zaměření a ve svém oboru pracuje dodnes. Odmala jej fascinuje historie a pověsti rodného města, stejně jako celého bývalého regionu Hřebečsko/Schönhengstgau. Mezi jeho koníčky patří mytologie, kynologie, technologie, vojenství, pravěk a dějiny obecně, má rád černý humor. K psaní se dostal, jak tvrdí, vlastně náhodou. Jeho první díla byla ryzím fantasy, popřípadě sci-fi žánrem, avšak postupně a nenuceně začal oba žánry kombinovat v příbězích, v nichž k doplnění akčních prvků využívá i reálie a poznatky získané díky svým zálibám. Knižně debutoval fantasy románem Frost (2017).