Parchanti: Zdvojnásobení sázek (váz.) (A)

kategorie: Antikvariát Komiksy
200Kč s DPH

ks   
Autor Andy Diggle
Kresba Jock, Shawn Martinbrough
Obálka Jock
Překlad Kamil Bernášek
Cyklus Parchanti 02
Vydavatel Comics Centrum
EAN 9788086839509
Formát 15,9 x 24,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 144
Rok a pořadí vydání 2010 (první)
Stav bezmála výborný.

CIA si myslela, že se o ně postarala. Poté, co byli ve špatný čas na špatném místě a viděli více než měli, skončil jejich vrtulník v plamenech.

Clay, Puma, Jensen a Čokl – tým známý jako „Parchanti“ byl zrazen při jedné z tajných vládních operací svým nadřízeným důstojníkem Maxem. Parchanti, ale nečekaně přežili a nyní se vracejí a chtějí své životy zpět.

Svým posledním tahem Parchanti učinili přítrž ilegálnímu pohybu hotovosti svého bývalého zaměstnavatele CIA a aby měli pořád navrch, musejí dále riskovat – což znamená vypátrat Maxe, stínového agenta CIA, o jehož existenci nevědí ani mnozí zaměstnanci Agentury. Ale Max nechce být nalezen – nikým. A tak jak Parchanti sledují jeho těžce vypátratelné stopy na malinkatý ostrov Montserrat v Karibiku, zjišťují, kam až jeho vliv sahá a jak moc si chce své tajemství nechat pro sebe. „Parchanti: Zdvojnásobení sázek“ je přímé pokračování čistě akčního comicsu „Parchanti: Vsaďte si“.

Scénář Andyho Diggla je akční, napínavý s nečekanými zvraty a vtipnými dialogy. Kresby výtvarníka Jocka jsou plné skutečných zbraní, technických detailů a dokonale doplňují celkovou atmosféru příběhu. V prvních dvou kapitolách Jocka vystřídal Shawn Martinbrough, který příběhu dodal svým výtvarným pojetím nový rozměr. Po oddychovém čase se Parchanti opět pod kresební taktovkou Jocka vydávají do akce.

Andy Diggle je původem z Velké Británie a věhlas si získal jako editor známého britského comicsového magazínu 2000AD. V něm je oceňován za „návrat staré školy“. Na několika příbězích ze série Soudce Dredd se seznámil s výtvarníkem Markem Simpsonem, který kreslí pod pseudonymem Jock. Společně stvořili úspěšnou sérii Parchanti, jejíž první kniha vyšla v první polovině letošního roku.