Opráski sčeskí historje 5

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
179 Kč
(sleva 10.00%)
199 Kč

ks   
Autor Jaz
Kresba Jaz
Obálka Jaz
Cyklus Opráski 05
Vydavatel Grada
EAN 9788027121892
Formát 14,6 x 17 cm, brožovaná
Počet stran 72
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Pátý díl oprásků je tu! Pravda, mezi čtvrtým a pátým dílem vyšlo mnoho publikací z dílny Histrickýho ústafu (dále jen HÚ), ale dočkali jsme se. Přeceda HÚ, řečený Jaz, nás nešetří a na všech dvaasedmdesáti stranách knihy nás překvapuje svými znalostmi a nezaměnitelným humorem.

Začíná pěkně zostra knížetem Krokem a jeho objevem, pro lidstvo nejcennějším, pokračuje silnou dvojkou Zmikundem a Huzem, kteří nás naučí šetřit. Bombarduje nás historickými událostmi hlava nehlava a nevyhýbá se ani kampani #metoo. Prostě jako vždycky – zábava a poučení v jednom. No, nekup to.

Opráski sčeskí historje jsou krátké komiksy (stripy) postavené na reálném historickém základu, který někdy doplňuje vykonstruovaná pointa. Správná gramatika v nich jde stranou, velký prostor naopak dostává specifický a často nekorektní humor. Z těchto důvodů mají Opráski sčeskí historje jak mnoho fanoušků, tak i odpůrců.

Poprvé se na facebooku objevily v listopadu 2012 a od té doby počet jejich fanoušků stále stoupá. Je nejvyšší čas, aby postavičky jako Cyril a Metojed, Premisl Autokar II., Zmikund Lucemburski nebo Dement Kutwald našly další příznivce na knižních stránkách.