Šedá zóna

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
313 Kč
(sleva 10.00%)
348 Kč

ks   
Autor Richard Šusta
Obálka Lukáš Tuma
Cyklus Válka memů 01
Série Edice Evropská space opera 15
Vydavatel Brokilon
EAN 9788074564383
Formát 11,5 x 17,5 cm, brožovaná
Počet stran 536
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Blízká budoucnost – lidstvo kolonizuje Sluneční soustavu, ale ještě necestuje ke hvězdám. Vyspělé země si udržují stabilní a prosperující ekonomiky a šíří se v nich neziskové prvomemistické hnutí propagující ekologii a odzbrojení. Jeho zdánlivě mírumilovné aktivity štěpí establishment a přibližují svět ke kosmické válce.

Otevřené boje začnou až za tři a půl roku, ale tajní agenti všech stran už teď budují pozice a získávají informace. Operují v šedé zóně, tedy v prostředí, kde se nerespektují zákony a nešetří se civilisté.

Čechošvýcar Avien Helm se chystá oslavit jedenadvacáté narozeniny, ale připlete se do likvidační akce, z níž jsou podezíraní prvomemisté. Zatímco se léčí v nemocnici z následků útoku, nepřátelé jeho rodiny ho připraví o veškerý majetek.

Při soukromém pátrání po vinících pracuje pro řadu skupin. Stane se policistou, pašerákem islámského klanu, pilotem na Marsu a vojákem nejnebezpečnější jednotky světa. Odkrývá nejen identitu vrahů, ale i tajemství celosvětového konfliktu, kterému dává jméno Válka memů. Coby bojový pilot se zúčastní bitvy u Saturnu, v níž se rozhoduje o směru budoucího vývoje Země.