Poslední bůh

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
261 Kč
(sleva 10.00%)
290 Kč

ks   
Autor Lucie Lukačovičová
Obálka Jana Šouflová
Vydavatel Klub Julese Vernea
EAN 9788087246559
Formát 13,5 x 20,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 320
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Lov na boha neměl hrabě Sangatte vůbec v plánu. Naopak se domníval, že když se usadí v koloniální Indii, bude mít klid. Chtěl se věnovat svým vynálezům i tajemným technologiím ztraceným dávno předtím, než na indickou půdu vstoupili Britové. Společenskou nutnost se oženit vyřešil tím, že pojal za manželku nesmrtelnou elfku, která nemá lidské uvažování a požadavky.

Nerušené bádání skončí ve chvíli, kdy Sangatte dostane zprávu od starého přítele, která rozpoutá dobrodružnou honičku napříč Indií. Vlaky chrlí páru, po nebi se prohánějí pirátské vzducholodě, dávají o sobě vědět skryté nelidské národy a ve stínech se shromažďují členové vražedné sekty, v jejímž čele má stanout poslední vtělení božstva.

---

Ukázka:

"Edgare!" vypravila ze sebe a ukázala na hladinu, aby připoutala pozornost svého manžela, který právě přicházel. Sangatte se podíval na rostoucí temnou siluetu. Vzápětí zvedl pohled nahoru.
"Pozor! Nad námi!" vykřikl, co mu hlas stačil.
Námořníci až v tu chvíli vzhlédli. A spatřili obrys vzducholodi, která se na ně řítila z nebe.
"Piráti! Do zbraně!" zařval kapitán.
V tu chvíli na palubu dopadla vlna, jež z nějakého důvodu přišla seshora. A nebyla slaná. Sangatte pohotově chytil v pase Eliantu, aby ji voda nespláchla. Ohlédl se po dělu na přídi, které mělo zajišťovat protivzdušnou obranu. Jenže podle konstrukce okamžitě poznal, že zbraň nemůže střílet přímo nahoru nad loď. Což bylo přesně to místo, kde se pirátská vzducholoď nacházela.

---

Lucie Lukačovičová

Narodila se v Praze, ale jejím dočasným domovem byla také Angola, Kuba, Anglie, Německo nebo Indie. Vystudovala kulturní antropologii a knihovnictví na FF UK, je dvojnásobnou vítězkou ceny Karla Čapka a nositelkou meče lady Fantasy. Léta se věnuje výuce tvůrčího psaní a mezi absolventy jejích kurzů patří řada úspěšných mladých autorů.

Sbírá mýty, legendy, pověsti, pohádky, strašidelné historky, krom toho také věštecké postupy – od tarotových karet přes čtení z run nebo z rozsypaných jehel. Mytologické prvky se vyskytují v řadě jejích povídek (počet publikovaných už dávno přesáhl stovku, často se objevují v časopisech Pevnost, XB-1, sbornících Žoldnéři fantazie atd.) i v románech: v historické fantasy z Japonska „Vládci času“, v pražské městské fantasy „Detektivní kancelář Sirius“, sci-fi detektivce „Stanice Armida“, rudolfínské fantasy „Zelený drak, Karmínový lev“ i v románu z prostředí koloniální Indie „Poslední bůh“, který držíte v ruce.

Se spoluautory vytvořila mimo jiné dvoudílný román „Cesta Rudé tanečnice“, městskou duchařskou fantasy „Tajná kniha Šerosvitu“ a historickou fantasy ze středověkého Baskicka „Hořící kůň“.