Čechoslováci ve světě

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
206 Kč
(sleva 10.00%)
229 Kč


VYPRODÁNO

Autor Martin Nekola, Stanislav Jedlička, Martina Kaňáková
Kresba Tomáš Pánek
Obálka Tomáš Pánek
Překlad Marie Chudomelová
Vydavatel Plus
EAN 9788025910689
Formát 17,4 x 22,6 cm, vázaná
Počet stran 104
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Soubor sedmi komiksových příběhů se může stát prvním průvodcem na cestě za našimi krajany ve vzdálených zemích. Za lidmi, kteří něco dokázali, přesto nikdy nezapomněli na svou rodnou vlast. Tato kniha obsahuje jen střípek z příběhů, které shromažďuje projekt Czechoslovak Talks ve spolupráci s Nadačním fondem Dotek. Srrze jednotlivá vyprávění v ní obsažená chceme všem čtenářům, ale především mladé generaci, přiblížit osudy našich významných krajanů. Každý člověk je jedinečný, a především na něm samotném záleží, co ve svém životě dokáže – ať už ve své rodné zemi, či kdekoliv ve světě.

Unikátní osudy Čechoslováků mohou pro nás být ponaučením, že nejdůležitější je neztratit víru v sebe sama. Když se člověk rozhodne vydat za svým snem, může ho svou pílí, pracovitostí a nezdolnou vůlí nakonec dosáhnout. A cesta k jeho naplnění nemusí být jen strastiplná a posetá překážkami, může také vést k hlubšímu poznání a pochopení cíle, k němuž směřujeme. Jak praví člověk znalý osudů našich krajanů Jaromír Šlápota: „Smutno je člověku ve světě, jenž zapomíná na hroby svých králů a svatých v rodné zemi.“

Všechny příběhy do komiksové podoby převedl talentovaný umělec Tomáš Pánek. Komiks je zpracován v českém jazyce a doplněn o anglický překlad, kniha tak může posloužit i jako edukativní příručka pro učitele dějepisu a anglického jazyka. Historie se nejlépe učí skrze příběhy lidí, kteří ji žili. Historie se nejlépe učí skrze příběhy lidí, kteří ji žili.