Pláž Nekonečno

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction
296 Kč
(sleva 10.00%)
329 Kč


VYPRODÁNO

Autor Jack McDevitt
Vydavatel Návrat
EAN 9788071746409

   Jsme sami. To je verdikt po staletích pátrání po mimozemské inteligenci a průzkumu kosmu. Jediné živé bytosti se nacházejí na Devíti světech osídlených pozemšťany a v kosmických lodích, které je spojují. Žádný život se nepodařilo najít. Žádné inteligentní mimozemšťany, žádné cizí ekologické systémy, žádné úžasné civilizace. Dokonce ani amébu, lišejník, bakterii. Vesmír je sterilní jako laboratoř, jež byla použita pouze jednou.

Alespoň to tak vypadá, dokud doktorka Kim Brandywineová nezačne pátrat po tom, co se stalo s její sestrou a klonem Emily, která - po poslední neúspěšné pilotované výpravě s cílem najít mimozemskou inteligenci - zmizela spolu se čtyřmi dalšími, z nichž jeden byl slavný válečný hrdina. Nebyli však tím jediným co zmizelo: stejný osud potkal celé městečko, zničené dosud neobjasněnou explozí... S pomocí někaolika nejasných indicií - včetně modelu kosmické lodi, jež nikdy neexistovala - Kim zjistí, že letové záznamy Lovce byly zfalšovány. Tam venku, ve tmě mezi hvězdami, se něco stalo. Někdo byl zavražděn - a něco přivezeno zpět. Něco, co po sobě v noci dosud zanechává přízračné stopy.

Kim je připravena zajít jakkoliv daleko, aby vypátrala pravdu, i kdyby to mělo znamenat ztrátu kariéry u majáku, nejkolosálnějšího - a nejkontroverznějšího - ze všech projektů SETI, i kdyby to mělo znamenat, že ukradne kosmickou loď. I kdyby to mělo znamenat vzdát se své jediné lásky.

Kim se chystá odkrýt odpověď na nejstarší otázku lidstva a odpověď se jí bude líbit ještě méně, než tuší.