Šedí bastardi

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Jonathan French
Obálka Duncan Spilling
Překlad Hana Vrábelová
Cyklus Souzené země 01
Vydavatel Host
EAN 9788075779595
Formát 14,8 x 21,3 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 464
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Krví nasáklá fantasy plná sarkasmu a temnoty!

Žít v sedle! Zemřít na mazlovi! Takové je krédo poloorků obývajících Souzené země. Tito bývalí otroci střeží svůj neutěšený kraj na hřbetech obřích divokých prasat, jimž přezdívají mazlové. Jsou tím jediným, co stojí mezi honosným a bohatým královstvím lidí, Hispartou, a divokými tlupami čistokrevných orků.

Šakal střeží svůj kraj coby člen Šedých bastardů, jednoho z osmi bratrstev, která přežila kruté obléhání Souzených. Mladý a ctižádostivý kříženec již dlouho nesouhlasí s rozhodnutími vůdce a zakladatele Bastardů, válečníka zvaného Jílmistr, a usiluje o jeho sesazení. Na své straně má věrného trojkrevného přítele Kaňoura a Nádhernou, jedinou jezdkyni v kopytu.

Když do pevnosti Šedých bastardů zavítá cizí čaroděj, plány na svržení šéfa jsou prozrazeny a Šakal se musí vydat na cestu. Během svého putování se utká s nebezpečnými protivníky: magickými kalňáky, hispartskými třasořitky, siláčími hordami i hrozivými kentaury, kteří za Zrádcova měsíce vyjíždějí vykonávat své krvavé rituály. Při hledání pravdy se Šakal musí rozhodnout, komu zůstane věrný, a najít si své místo ve světě, který odměňuje jen zlovolné.

---

Špinavý, krví nasáklý skvost, který působí jako Šílený Max odehrávající se v Tolkienově Středozemi.
– Kirkus Reviews

Román, který osvěžuje tradiční žánr velice živým a zábavným způsobem. Fantasy verze Zákonu gangu se může zdát jako nepravděpodobný výchozí bod pro vynikající román, ale Jonathan French to zvládl bravurně.
– Anthony Ryan, autor trilogie Stín krkavce

Tohle je rozhodně nejšpinavější fantasy, jaké jsem kdy četl, poráží dokonce i Temné bratrstvo — asi tak o faktor deset… možná i sto. Tato kniha se mi vážně líbila. Má charisma. Je velmi zábavná, směřuje k vzrušujícímu závěru a nutí mě těšit se na další díly.
– Mark Lawrence, autor trilogie Roztříštěná říše