Komiksová učebnice komiksu

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
404 Kč
(sleva 10.00%)
449 Kč

ks   
Autor Toy Box
Kresba Toy Box
Obálka Toy Box
Vydavatel Paseka
EAN 9788074329272
Formát 17,5 x 22,3 cm, vázaná
Počet stran 288
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Punk a disciplína. V tvorbě žádného jiného českého autora či autorky komiksů se tak přirozeně neprolínají tyto dva póly jako u Toy_Box. Inspirovaná graffiti a street artem, poučená DIY estetikou techno scény stejně jako znalostí literární, filmové i umělecké historie se prakticky okamžitě stala klíčovou osobností komiksu nového tisíciletí. Oceňovaná tvůrkyně nyní přichází s neotřelou učebnicí určenou všem zájemcům o toto úžasné médium bez ohledu na věk, odbornost či zkušenosti. Na základě vlastní práce i tvůrčích workshopů, které řadu let s velkým úspěchem vede, připravila vizuálně omračující publikaci. V ní odpovídá na řadu otázek, od těch týkajících se volby kresebného stylu přes rozvíjení příběhu až třeba po to, jak si najít na tvorbu čas. Její kniha není pouhou příručkou, je to zároveň originální komiksový autoportrét.

---

Toy_Box je životní síla. S umělcem, který by byl tak odhodlaný promlouvat komiksem o naléhavých problémech a tak přímočaře k publiku, se nesetkávám často. Tato kniha je až po okraj stránek plná jejích myšlenek a postřehů, které pomáhají tvůrcům i čtenářům poznat a docenit komplexní médium komiksu.
-- Paul Gravett, komiksový publicista, editor knihy 1001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete

Málokdy se vidí užitečná a k tomu krásná kniha. Komiksová učebnice komiksu jí ale rozhodně je. Pokud chcete začít s komiksem a nevíte si rady, tahle kniha vám to srozumitelně a zábavně vysvětlí. A možná vám i dodá odvahu to konečně udělat. Alespoň u mě to tak bylo.
-- Petra Soukupová, spisovatelka

---

Toy_Box
Výtvarnice dlouhodobě užívající pseudonym Toy_Box absolvovala Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze, poté studovala scénografii na DAMU. Pracovala jako novinářka, v současnosti je ve svobodném povolání. Svými komiksy, často se sociálními tématy, přispěla do řady časopisů a sborníků. Její komiksový román Moje kniha Vinnetou (2014) vyhrál cenu Muriel a Zlatou stuhu. Ilustrovala pohádku Petra Stančíka O díře z trychtýře (2016). V roce 2018 představila svou tvorbu na velké autorské výstavě v Egon Schiele Art Centru v Českém Krumlově.