Conan 5: Darebáci v domě

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
629 Kč
(sleva 10.00%)
699 Kč

ks   
Autor Timothy Truman
Kresba Cary Nord, Tomás Giorello
Obálka neuvedeno
Překlad Jan Kantůrek
Cyklus Conan komiks 05
Svět Conan
Vydavatel Comics Centrum
EAN 9788076520011
Formát 16,1 x 23,9 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 160
Rok a pořadí vydání 2020 (druhé upravené)
Jedna z nejznámějších Howardových povídek o Cimeřanu Conanovi s názvem „Darebáci v domě“ vyšla poprvé v časopise Weird Tales v lednu roku 1934. Scenárista Timothy Truman a výtvarníci Cary Nord a Tomás Giorello nyní spojili své síly, aby vám převyprávěli příběh o setkání neohroženého barbara a Rudého kněze tak, jak jste ho ještě nikdy nečetli.

Conan se ocitá zcela bez prostředků v městské věznici, kde čeká na šibenici. Mladý šlechtic Murilo mu ale nabídne obchod – život výměnou za zabití jeho záludného politického protivníka, Rudého kněze Nabonida. Avšak celý plán se vzápětí zvrtne, když se Conan s Murilem ocitnou polapeni v podzemím labyrintu knězova domu, kde musejí společně překonat nejednu smrtící past, zatímco je jim v patách záhadný krvelačný netvor.

Hned v první povídce „Krysí doupě“ se setkáme s dalším z Howardových hrdinů – námořníkem Stevem Costiganem a jeho věrným psem. Povídky o něm, stejně jako další Howardovy příběhy ze sportovního prostředí, v češtině bohužel nikdy nevyšly.

Kniha vychází opět v překladu Conanova českého objevitele Jana Kantůrka.