Pavučina lží

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor Brown, Dan
Vydavatel Metafora
Když Rachel Sextonové, dceři prezidentova volebního soupeře, senátora Sextona, zatelefonují z Bílého domu, překvapí jí to. Ještě víc ji ale udiví zjištění, že má na drátě samotného prezidenta USA, který po ní nechce nic menšího, než aby okamžitě odletěla do Arktidy. Důvod? NASA učinila fenomenální objev - pod ledem nalezla meteorit, jehož pravost má Rachel, coby zkušená analytička, na místě potvrdit. To, co vědci ale nakonec vyprostí z ledového hrobu, ohromí nejen je, ale doslova celý svět. V miliony let starém tělese jsou zkameněliny živočichů, důkaz mimozemského života!!!
Za polární kruh je povolán i populární oceánský biolog Tolland, z nějž jeho vlastní pořad udělal televizní hvězdu, ale pocit triumfu brzy začíná ustupovat pocitu neurčitého ohrožení,. Když jeden z vědců utone a na skupinu dalších venku na ledové pláni zaútočí vraždící komando, začne být jasné, že tady něco opravdu nehraje. Ani když Rachel s Tollandem krkolomně uniknou a dostanou se až na Tollandovu loď kotvící uprostřed hejna žraloků, nemají ještě zdaleka vyhráno. Neznámí útočníci se nevzdávají a ze všech sil se snaží je umlčet. Bylo by snad možné, aby objev, který by mohl převrátit základy historie vesmíru, byl jen mistrně zkonstruovaný podvrh???
Tolland i Rachel si to každopádně myslí, a zatímco shromažďují důkazy a bojují o život, ve Washingtonu propuká neméně lítý boj o mocenské pozice. Senátor Sexton je ochoten udělat cokoli, třeba i obětovat vlastní dceru, jen aby usedl do prezidentského křesla. Možnost, že Bílý dům ohlásil celému národu a celému světu s veškerou pompou pustou lež, mu dává do rukou tu nejničivější možnou zbraň. Kde se však skrývá pravda? Mohl by někdo tak nesmírný objev zfalšovat? A pokud ne - co to vlastně znamená pro lidstvo? A co pro americkou politiku?
Než dorazíte na poslední stránku a konečně se vám dostane odpovědí na všechny tyhle a mnohé další otázky, budete bez dechu hltat mistrné Brownovy zápletky, tajit dech při divoce akčních scénách a jako obvykle si lámat hlavu nad tím, co všechno je jen dokonalá autorova mystifikace a co nezpochybnitelná vědecká pravda.