Interkom 4/2020

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 333
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2020 (první)
"K obsahu tohoto čísla:
Když jsem neprozřetelně slíbil, že další číslo bude okolo Velikonoc, netušil jsem, že budou tak brzy, takže Interkom číslo 333 je sice v termínu hotový, ale kdy se k vám přes tiskárnu a poštu dostane, opravdu nevím. Proto také nijak nepropagujeme akci LINKA 451 ANEB ZACHRAŇTE KNÍŽKY! Ta má skončit už za deset dní, ale podívejte se na www.startovac.cz/projekty/linka-451-aneb-zachrante-knizky, zda nebyla prodloužena nebo nepokračuje nějak jinak. Já jsem dlouho pátral, jak v těchto těžkých časech pomoci nakladatelství Planeta9, ale nenašel jsem jejich e-shop, asi jej ani nemají, ale Linka 451 mi umožnila objednat si jejich knihy.
Zatímco minulé číslo IK vznikalo na počátku epidemie, toto je již poznamenáno všemi doprovodnými jevy a opatřeními. Pravidelnou reportáž ještě zachránila Mara, která se vrací k Comic-Conu Prague, ale o čem bude příští, věru netuším, možná do té doby někdo uspořádá SkypeCon.
V době, kdy se k vám dostane toto číslo, to bude asi měsíc od úmrtí Alberta Uderzo 24. března. Jemu a jeho Asterixovi jsou věnovány hned tři naše články. Pokus o sémiotickou interpretaci románu Solaris Manfreda Geiera pro vás přeložil a poznámkami opatřil Ondřej Šefčík. Původní slovenskou produkci fantastických žánrů v roce 2019 vám představí Ena, číslo zakončuje mé letmé představení nového vydání magazinu Ž." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Comic-Con Prague 2020 (ještě jednou)
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Galská vesnička osiřela
Poľský Asterix
Fantastický oceán Stanisława Lema
Anketa Sardenu za rok 2019
Slovenská literárna fantastika 2019
Divomor: Síly, jež v sobě objevila
Tajnosti Pádu Gondolinu
Odešel otec nesmrtelných
Na obzoru je OZOP
Jde to i jinak
Časem s vědou – duben
O velkých činech vědy a techniky
Kontinent s cizím názvem
Třeštění letitého popularizátora 96
Magazín Ž #40