Město v oblacích

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Kristýna Sněgoňová
Obálka Žaneta Kortusová
Cyklus Město v oblacích 01
Vydavatel Epocha
EAN 9788075579560
Formát 11,2 x 18 cm, brožovaná
Počet stran 552
Rok a pořadí vydání 2021 (dotisk prvního)
Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná služba, Polit, protože svět mimo město přece neexistuje. Alespoň ne pro ty, kdo nejsou vyvolení. Jenže stará tajemství se ráda nečekaně vynořují, a když se ve městě začnou záhadným způsobem ztrácet děti, nejlepší vyšetřovatel Politu pochopí, že věci mohou být jinak, než mu celý život tvrdili. 
Nový román Kristýny Sněgoňové přináší mezi troskami světa po apokalypse temné dobrodružství, jaké tu dlouho nebylo.  

---

„Originální postapo, které čtenáře chytne od začátku až do konce. Zábavné, akční a k tomu skvělý hlavní hrdina, který člověku přiroste k srdci, a úchvatná zápletka. Kristýna Sněgoňová překonala cokoliv, co dosud napsala.“ František Kotleta

Kristýna Sněgoňová (*1986)
se objevila na české fantastické scéně jako zjevení. Ostřílená povídkářka zaujala už svou prvotinou Krev pro rusalku (2018), drsnou noirovou detektivkou o světě, kde magicky nadané víly žijí na okraji společnosti a živí se jako prostitutky. Její kniha se během roku dočkala dotisku i audioknihy. Podobně drsná Zřídla (2019) ji etablovala jako zkušenou autorku, která nyní přichází se svým klíčovým románem – originálním postapokalyptickým světem, kde se lidé pokusili zachránit civilizaci díky vyvýšeným městům chráněným před nebezpečím, na které jeho obyvatelé už dávno zapomněli.
V současnosti připravuje v tandemu s Františkem Kotletou knižní sérii ve stylu space opery.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­