Měsíční stín

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
1170 Kč
(sleva 10.00%)
1300 Kč

ks   
Autor J. M. DeMatteis
Kresba Jon J Muth
Obálka Jon J Muth
Překlad Alexandra Niklíčková
Vydavatel Comics Centrum
EAN 9788076520257
Formát 23,6 x 32,6 cm, vázaná
Počet stran 528
Rok a pořadí vydání 2020 (první)
Kultovní komiksové dílo, vycházející poprvé v češtině! Přejít na článek

Hlavní hrdina, romanticky založený a poněkud nespolehlivý vypravěč Měsíční stín, provází čtenáře obdobím svého dospívání. Pohledem starce vzpomíná na podivné okolnosti svého narození ve vesmírné zoo a na svou snahu přežít ve válkou poznamenaném vesmíru.

Přelomový komiks s četnými přesahy do poezie a filozofie bývá označován jako první akvarelem namalovaný americký grafický román. V souborném vydání v kvalitní pevné vazbě je opatřen předmluvou od jeho scenáristy J. M. DeMatteise a bonusovou přílohou, jež obsahuje galerii obálek, poznámky tvůrčího týmu a ukázky z původního scénáře i námětu. Výtvarnou stránku komiksu v podobě překrásných akvarelových maleb obstaral Jon J Muth a kromě hlavního příběhu, nadčasové „pohádky pro dospělé“, obsahuje publikace také ilustrovanou beletristickou povídku Sbohem, Stíne, jež čtenářům přibližuje Stínův život po jeho bouřlivém mládí plném vesmírných cest a dobrodružství ve společnosti podivného tvora jménem Ira.

Nedílnou součástí digitálně zrestaurované publikace jsou rovněž dechberoucí ilustrace Kenta Williamse a George Pratta. Užijte si nadčasový příběh na pomezí sci-fi a fantasy, jejž New York Daily News nazvaly „magickou symfonickou básní ve slovech“ a sám její autor DeMatteis o něm prohlásil, že v něm spatřuje „kosmické setkání Dickensova Davida Copperfielda a Hesseho Siddhárthy“.