Sherlock Holmes a Boží dech

kategorie: Novinky, Knihy - beletrie Detektivky
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč

ks   
Autor Guy Adams
Obálka Kreativní bojovníci s.r.o.
Překlad Alžběta Vargová
Cyklus Fantastický Sherlock Holmes 01
Svět Sherlock Holmes
Série Edice Vendeta
Vydavatel Dobrovský s.r.o.
EAN 9788076420304
Formát 13,8 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 216
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Devatenácté století se chýlí ke konci. Na jeho místo přichází století dvacáté, století změny a vědy – století, v němž budou všechny pověry a předsudky minulosti vyvráceny. Nebo ne?
Někdo se tomu ze všech sil snaží zabránit. V londýnském sněhu je nalezeno rozdrcené tělo. Poblíž nejsou žádné stopy, takže to vypadá, jako by oběť zabil pouhý vzduch. Jde o první ze série útoků, při níž přijde o život několik prominentních londýnských okultistů. Sherlock Holmes a doktor Watson cestují do Skotska, aby se setkali s proslulým Aleisterem Crowleym, o němž doufají, že jim pomůže přijít těmto záhadám na kloub.
Naši přátelé se ocitají v obležení temných sil. Jsou na stopě něčemu neuvěřitelnému a úděsnému, a Holmesovy racionalistické názory podstupují tvrdou zkoušku. Slavné dvojici pomáhá skupina nejslavnějších okultních mozků v zemi: takzvaný „paranormální lékař“ John Silence, vyšetřovatel nadpřirozených jevů Thomas Carnacki a démonolog a odborník na staré runy Julian Karswell. Budou na tento případ stačit?