Slavná Nemesis

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy, Knihy - fantastika Horory
251 Kč
(sleva 10.00%)
279 Kč

ks   
Autor Ladislav Klíma
Obálka Léon Spilliaert
Série Edice Temnosti 02
Vydavatel Carcosa
EAN 9788088243564
Formát 14,1 x 21,1 cm, vázaná
Počet stran 240
Rok a pořadí vydání 2021 (deváté)
V romanetu Slavná Nemesis a dalších dvanácti povídkách sledujeme osudy výstředních – a pro nás zcela blízkých – postav, bloudících v prostředí, kde je obtížné rozlišit, co je sen a co skutečnost. Typický hrdina těchto vyprávění prahne po nedosažitelném přízraku, fantomu, kvůli němuž se neohroženě vydává na vrcholky hor, do hlubokých hvozdů či léčeben pro choromyslné, střetává se s umrlci, blouzní, s vypětím vůle chce překonat hranice možného a dosáhnout kýžené vyšší skutečnosti, neboť svět vezdejší jej nikdy a za žádných okolností nemůže uspokojit.

Ladislava Klímu (1878–1928), tohoto originálního myslitele a spisovatele, na konci knihy blíže představuje i jeho Vlastní životopis, v němž se upřímně vyznává ze všeho, co utvářelo jeho charakter, pohled na svět a životní filozofii.

Soubor Slavná Nemesis poprvé vyšel roku 1932.

Součástí této knihy je i zbrusu nový doslov Patrika Linharta.


Obsah:
Slavná Nemesis; Jak bude po smrti; Já a strýc; Podivná příhoda; Historie; Skutečná událost sběhnuvší se v Postmortalii; Helena Marná; Jedné noci snil; V létě 1902; V zasněném údolí; Arta; Cestuje do města D.; Sta a sta žen; Vlastní životopis; Doslov