Arcižár

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Eoin Colfer
Obálka Folioart
Překlad Martina Šímová
Série Edice Fobos
Vydavatel Dobrovský s.r.o.
EAN 9788027700004
Formát 14 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 344
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Z pera autora veleúspěšné série Artemis Fowl přichází mimořádně vtipný, velesvižný román o drakovi, který holduje vodce, zbožňuje film Flashdance a žije samotářským životem v louisianských bažinách – i o divokém dobrodružství, které následuje, jakmile zkříží cestu s patnáctiletým výrostkem na útěku před místním zkorumpovaným konstáblem.

Za dávných časů brázdil oblohu a rozezlenou lůzu pálil na uhel – nyní se v mokřadu nedaleko New Orleans schovává před výletními čluny a většinu času lenoší ve svém polohovacím křesle, z něhož vstává jen s největším sebezapřením. Kdysi velkolepý ohnivý drak nyní zapaluje nanejvýš cigarety Marlboro a navlečený v tričku s motivem filmu Flashdance popíjí vodku a hltá seriály na Netflixu ve skrytu někdejší rybářské chýše.

Celá století budil lidský strach jako Wyvern, lord Arcižár z Arcižárského Drakohnízda – nyní je známý jako Vern. Nicméně přežil... na rozdíl od ostatních svého druhu. Ani všechna vodka na světě však nedokáže utopit osamělost, jež dřímá v jeho žhnoucím nitru. Vernovy slavné dny jsou dávno pryč. Anebo ne?

Protřelý cajunský uličník žijící na okraji mokřadu, Everett „Petarda“ Moreau, dělá, co může, aby přežil, a přitom nezlomil srdce své matce, která je ztělesněním dobroty a na svého výtržnického synka je sama. Rozhodne se pracovat pro pochybného pašeráka drog – hned první noc se však stává svědkem toho, jak jeho nového nadřízeného zavraždí místní zkorumpovaný konstábl.

Regence Hooke není jen špinavý policista, ale také naprosto ohavný člověk, kterému se náhodou zachtělo Petardovy mámy. Když se pokusí odstranit tajuplného svědka svého zločinu pomocí granátometu, Petarda unikne jisté smrti tím, že... ho odnese drak? Mokřad plodí zvláštní přátelství, a tak Vern chlapce, který by mohl vyzradit jeho tajemství, nakonec neusmaží, ale místo toho s Petardou uzavře dohodu. Z kluka se stane dračí přisluhovač – svému šéfovi bude vozit vodku a dělat mu společnost výměnnou za ochranu před Hookem. Než se nadějeme, svérázná trojice chvátá vstříc třaskavému zúčtování. Na jeho konci dračí druh buď nadobro vyhyne – anebo Vern znovu zakusí zašlou slávu.