Prokletí rodu Usherů

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Horory
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Robert R. McCammon
Obálka Rafal Szlapa
Překlad Milan Žáček
Série Edice Fobos
Vydavatel Dobrovský s.r.o.
EAN 9788076425576
Formát 16,1 x 23,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 402
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
V Zániku domu Usherů, klasickém příběhu z pera Edgara Allana Poea, umírá Roderick Usher i jeho sestra Madeline. Představme si však, že tito dva mají ještě jednoho sourozence, v němž se úděsné rodové dědictví přenáší do budoucnosti…

Walen Usher, současná hlava rodu Usherů, pomalu umírá jako nemohoucí, zohyzděný stařec. Do své rozsáhlé přepychové rezidence v Severní Karolíně, kde generace Usherů skrývají tajemství tak ďábelské, že Rodericka dohnalo k smrti, svolává své tři děti, aby určil svého nástupce a dědice.

Rix, jeden z Walenových synů a spisovatel hororů, který se zbytkem rodiny býval nejméně v kontaktu a jako Usher se nikdy příliš necítil, potřebuje nové téma na román. Po návratu do otcova domu začne v knihovně a na základě rozhovorů s obyvateli panství rozkrývat minulost, v níž nebyla nouze o záhady, šílenství, náhlá úmrtí a vraždy. Hrůza čiší nejen z dávného rodového prokletí, nýbrž i z tajuplné budovy vypínající se na ostrově uprostřed lesa, kde jako malý chlapec zažil největší děs svého života a která ho i nyní silně vábí do svých temných, nepoužívaných chodeb.

Rix se v tomto nevlídném prostředí musí popasovat se vším, čemu se léta vyhýbal. Musí nejen zjistit, jaké je jeho místo v pavučinách záhadného rodu, nýbrž i to, kým sám vlastně je.