Nebe po bouři

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
386 Kč
(sleva 10.00%)
429 Kč

ks   
Autor Sabaa Tahirová
Obálka neuvedeno
Překlad Petra Johana Poncarová
Cyklus Jiskra v popelu 04
Vydavatel Host
EAN 9788027508013
Formát 14,8 x 21,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 544
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Dlouho očekávaný závěr bestsellerové tetralogie Jiskra v popelu.

Džinové, kteří byli po staletí uvězněni, útočí a zanechávají za sebou krvavou spoušť ve městech i na vesnicích. Pro Temnonoše je však vykonání pomsty na lidských nepřátelích pouhým začátkem.

Po džinově boku stojí velitelka Keris Veturie, která se prohlásí za císařovnu a požaduje hlavy všech, kdo se její vládě vzpouzejí. Samozřejmě jsou to především Krkavec — Helena Aquilla — a její zbývající příbuzní.

Laia ze Serry, která s Krkavcem uzavřela spojenectví, je odhodlaná zastavit blížící se apokalypsu, a všechny síly proto napře ke zničení Temnonoše. Přitom však probudí starobylou moc, která ji může dovést buď k vítězství, nebo k nepředstavitelné zkáze.

Hluboko v Místě čekání se Strážce duší usilovně snaží zapomenout na život a na lásku, které byl nucen opustit, když se ujal své úlohy. To by však znamenalo přehlížet hromady mrtvých, které má na svědomí Temnonoš a jeho džinové. Aby Strážce duší dodržel svou přísahu, musí se vydat za hranice své říše a ujmout se poslání, jež může zachránit — ale také zničit — všechno, co dosud poznal.

---

Vyvrcholení série Jiskra v popelu muselo dostát hodně vysokým nárokům a Nebi po bouři se to podařilo. I když kniha sama má určité nedostatky, do série zapadá jako dokonalý závěr.
— Bookstacked.com

V posledních letech ve světě YA vrcholilo několik sérií, ale Tahirová je všechny zastínila. Podařilo se jí vyždímat slzy i z mého chladného srdce a to už o něčem svědčí. Nebe po bouři je zkrátka mistrovským příkladem toho, jak uzavřít sérii.
— The Nerd Daily